You are currently viewing Εκδρομή στην Ελευσίνα με την Ενωση Σμυρναίων

Εκδρομή στην Ελευσίνα με την Ενωση Σμυρναίων

t.v.eleusina3

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΈΝΩΣΗ ΣΜΥΡΝΑΊΩΝ

Κυριακή 13 οκτωβρίου 2013 – Τιμή συμμετοχής 15 Ευρώ ανά άτομο.

 

Συνεπείς στο πρόγραμμά μας με τις πολιτισμικές εκδρομές που στοχεύουν διπλά, να συσφίξουμε τους σωματειακούς δεσμούς και να γνωρίσουμε Μικρασιάτες από άλλα ομόλογα σωματεία, προγραμματίσαμε για τις 13 Οκτωβρίου την εκδρομή μας στην Ελευσίνα.

Ανάμεσα στα πέτρινα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της, ξεναγοί και τουριστικοί οδηγοί δείχνουν μια πέτρα που αποκαλείται Η ΑΓΈΛΑΣΤΟΣ, γιατί εκεί λέγει η παράδοση, η θεά Δήμητρα κάθησε και έκλαψε για το χαμό της κόρης της Περσεφόνης. Η ταινία «Αγέλαστος Πέτρα» του Φίλιππου Κουτσάφτη στα 2007, έκανε την Ελευσίνα και την ιστορία της γνωστή στο ευρύτερο κοινό. Το ντοκουμέντο αποτύπωσε και τη συγκλονιστική εικαστικότητα του τοπίου της με το ιδιόρρυθμο ύφος που προσδίδει συχνά στους Ελληνικούς τόπους η πρόσμιξη αρχαιολογικών μνημείων μαζί με στοιχεία από διαφορετικές εποχές και ετερόκλητες δραστηριότητες. Μας περιμένει να το επιβεβαιώσουμε. Aπό τα χρόνια των Ελευσινίων Μυστηρίων μέχρι την αγωνιώδη εκβιομηχάνιση της χώρας και από τους μύστες μέχρι την ανασυγκρότηση, προστέθηκαν και οι Μικρασιάτες πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην Ελευσίνα μετά το 1922 -24. Ήσαν από όλες τις περιοχές της Μικρασιατικής γης. Στα 1932 ίδρυσαν το «Σύλλογο Μικρασιατών Ελευσίνας» που παραμένει ως σήμερα δραστήριος και θα τον επισκεφτούμε. Στο λογότυπό τους διατηρούν τη μορφή του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Σμύρνης που θεωρούν προστάτη τους Άγιο. Περισότερα θα μας πουν οι ίδιοι για το σωματείο τους και για τους αγώνες τους να στεργιώσουν, να κάνουν προκοπή.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:

9.00 πμ: Συνάντηση όσων δήλωσαν συμμετοχή και ΑΜΕΣΗ αναχώρηση! (μην αργήσετε)

10.00 Άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας όπου φιλόφρονα θα μας υποδεχτούν μέλη από το ΔΣ του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας και θα μας συνοδεύσουν κατά την ξενάγηση. Ξεναγός μας θα είναι ο Γιώργος Αρχοντάκης, ιστορικός, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Σμυρναίων και διευθύνων της Βιβλιοθήκης μας. (Η περιήγησή μας στον υπαίθριο χώρο και κατόπιν στο μουσείο δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μιάμιση ώρα).

11.30 πμ : Μετάβασή μας στα γραφεία του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας όπου θα μας προσφερθεί καφές και θα ακούσουμε από τα χείλη τους την ιδιαίτερη ιστορία τους.

13.00 μμ: Αναχώρηση με κατεύθυνση το Αλεποχώρι. Μετά από μία περίπου ώρα διαδρομή μέσα από το πευκόφυτο περιβάλλον των Γερανείων ορέων φτάνουμε στην παραλία Ντουράκο Αλεποχωρίου.

14.00 -16.00 μμ Γευματίζουμε κατά βούληση σε όποια από τις εκεί ταβέρνες επιθυμεί καθένας μας. Υπάρχει ποικιλία στις επιλογές.

16.00: επιβίβαση και μετάβασή μας στη γραφική Μονή Αγίου Ιωάννη Μακρινού, όπου οι μοναχές θα μας ξεναγήσουν στο χώρο της Μονής.

17.00: επιβίβαση για επιστροφή στην Αθήνα- με τερματισμό στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην τιμή των 15 Ευρώ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ τα εισιτήρια στον αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο Ελευσίνας (3 Ε/ ανά άτομο και 2 Ε Χρυσή Ηλικία), και του γεύματος.

Μην ξεχάσετε να επιλέξετε άνετα υποδήματα και ενδύματα, κατάλληλα για την περιήγηση.

Εξασφαλίζετε τη συμμετοχή σας μόνο αφού καταβάλετε το αντίτιμο στα γραφεία μας της Σκουφά 71Α Μασσαλίας :

 

Τηλ: 210-3633618, ώρες γραφείου.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο/ 20-9-2013

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

6  +  1  =