Εκδήλωση στις 9 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας

You are currently viewing Εκδήλωση στις 9 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας

Εκδήλωση στις 9 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος.»

9 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2015, η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. καθιέρωσε την 9η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού.

Η  Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και η Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων  τιμούν την επέτειο της 9ης Δεκεμβρίου με γνώμονα την ευαισθητοποίηση όλων στο ζήτημα αυτό, έχοντας στόχο όχι μόνον την ιστορική και ηθική δικαίωση των γενοκτονηθέντων προγόνων μας, αλλά και την αποτροπή επανάληψης παρόμοιων γεγονότων στο μέλλον.

Για τον σκοπό αυτό διοργανώνουν κοινή εκδήλωση το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19.00 στο Επισκοπείο Λαυρίου (Κεντρική Πλατεία Λαυρίου), με ομιλητή τον Πρύτανη του Διπλωματικού Σώματος κ. Κυριάκο Κενεβέζο. Η εκδήλωση τίθεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Λαυρεωτικής και της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. 

Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

Αφήστε μια απάντηση