Εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία των Αρμενίων στην Αλεξανδρούπολη

Η Αρμενική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης διοργανώνει την Κυριακή 22 Απριλίου, Εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία, με αφορμή την 97η επέτειο των τραγικών γεγονότων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης και θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί. Θα παραστούν επίσημοι προσκεκλημένοι από την Πρεσβεία της Αρμενίας και την Αρμενική Εκκλησία. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Dr Βλάσης Αγτζίδης, ιστορικός ερευνητής και βαθύς γνώστης του Παρευξείνιου Ελληνισμού, που θα αναπτύξει το θέμα : “Το Χριστιανικό Ολοκαύτωμα στην Ανατολή”.

Το ερμηνευτικό πλαίσιο για τα γεγονότα εκείνα συμπεριλαμβάνει και την ελληνική περίπτωση (τόσο του Πόντου όσο και της υπόλοιπης Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης). Παρουσιάστηκε παλιότερα στην “Ελευθεροτυπία” με το κείμενο:

“Το Ολοκαύτωμα των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας”


Θα ακολουθήσει ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο Αρμενικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Χαμαζγκαϊν” και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο που βρίσκεται στην αυλή της Αρμενικής εκκλησίας.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

7  +  3  =