Εκδήλωση για τα 90 χρόνια Μνήμης από την Σχολή “Αγιος Ιωσήφ” και τον Σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία»

Εκδήλωση – Αφιέρωμα για τα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης από τη Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» και το Σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία».

Η Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» και ο Σύλλογος Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία» πραγματοποίησαν την εκδήλωση – αφιέρωμα που συνδιοργάνωσαν για τα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης. Η Διεύθυνση της Σχολής, οι μαθητές και οι μαθήτριες, υποδέχτηκαν με χαρά τους γονείς και το πλήθος κόσμου που παρακολούθησε με συγκίνηση την εκδήλωση. Το αφιέρωμα πλαισιώθηκε από σμυρναίικους χορούς και τραγούδια υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας. Το κοινό ταξίδεψε νοσταλγικά στα μονοπάτια της αλησμόνητης πόλης μέσα από την παρουσίαση του Προέδρου του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού, κυρίου Λουκά Χριστοδούλου. Μέσα από πλήθος καρτ ποστάλ, των αρχών του 20ου αιώνα, ξαναζωντάνεψαν οι μνήμες και σκιαγραφήθηκε με γλαφυρότητα η εποχή. Οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προβολή πρωτότυπου, ανέκδοτου υλικού, το οποίο συγκεντρώθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα κι ευαισθησία από τους μαθητές της Σχολής. Μέσα από τις οικογενειακές μαρτυρίες των παιδιών, αναζητήθηκαν τα ίχνη ενός πολιτισμού που άφησε άσβηστα σημάδια στο πέρασμά του. Τέλος, το κοινό είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην έκθεση σπάνιου φωτογραφικού υλικού, η οποία φιλοξενήθηκε στο σχολείο στα πλαίσια του αφιερώματος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης -Πεύκης κύριος Δημήτρης Φωκιανός και ο τέως Δήμαρχος κύριος Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος.

O Σύλλογος Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία» ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση και κυρίως την Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ», τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς και την τέως πρόεδρο του Συλλόγου μας κα Μπέλα Μυλοπούλου. Επίσης ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

[nggallery id=65]

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

48  +    =  51