You are currently viewing Εκδηλώσεις του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου μας, το φετινό καλοκαίρι βαδίζει προς το τέλος του και εμείς είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε το έργο μας, στηριζόμενοι πάντοτε σε εσάς. Ευχόμαστε καλό φθινόπωρο και υγεία σε όλους.

Σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας για τους μήνες  Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2017

 

  1. Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, εορτάζουμε την μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, (προστάτη αγίου του Συλλόγου μας) και τους αγίους Γρηγόριο Κυδωνιών, Αμβρόσιο Μοσχονησίων, Προκόπιο Ικονίου, Ευθύμιο Ζήλων και όσους χάθηκαν στην Μικρασιατική καταστροφή του 1922 , κληρικούς και λαϊκούς.

Η εκδήλωση προς τιμήν τους θα ξεκινήσει την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων(Ελ.Βενιζέλου&Κων/πολεως) όπου θα παρακολουθήσουμε τη θεία λειτουργία, θα έχουμε αρτοκλασία και σχετική ομιλία της Προέδρου. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας όλοι μαζί θα πάμε με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Ελευσίνας, στη πλατεία Μικρασιατών (3ο Δημοτικό σχολείο) όπου θα γίνει  επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων μπροστά στο μνημείο της «Μικρασιάτισσας Μάνας» (περίπου 10:15πμ). Στη συνέχεια θα απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και του Δήμου Ελευσίνας.Η εκδήλωση θα τελειώσει με τραγούδια από την χορωδία μας και κέρασμα των παρευρισκομένων.

Όσα μέλη των χορευτικών τμημάτων θέλουν να συνοδέψουν το λάβαρο μας φορώντας παραδοσιακές φορεσιές, να το δηλώσουν στην κ.Λάσκου Μαρία (210 5542225) ή στην χοροδιδάσκαλο κ.Βαλαβάνη Μαρία μέχρι την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου.

Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης του βίαιου ξεριζωμού των προγόνων μας από τις πατρογονικές τους εστίες. 

 

  1. Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας «ΖΕΡΒΟΝΙΚΟΛΕΙΑ 2017», ο Σύλλογος μας θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση «Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΩΡΓΟΥ». Η παράσταση θα γίνει στο θερινό κινηματογράφο ΑΣΤΡΟΝ της Μάνδρας (Στρ.Νικ.Ρόκα,200m μετά το Ι.Ναό του Αγ.Κωνσταντίνου). Έναρξη 8:30μμ.

 

  1. Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, η χορωδία μας θα πάρει μέρος σε φεστιβάλ χορωδιών που οργανώνει η Βοιωτική Χορωδία Μικρασιατών «Χρυσόστομος Σμύρνης». Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία Συνοικισμού της Λειβαδιάς. Έναρξη 8:30μμ.

Οι πρόβες της χορωδίας μας θα αρχίσουν την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, 7-8 το απόγευμα στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Όλα τα μέλη της χορωδίας πρέπει να είναι παρόντα.

4.Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.) μας προσκαλεί στιςεκδηλώσεις πουοργανώνει επ’ευκαιρία της  Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος που θα πραγματοποιηθούν:

α)το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 11πμ, στο Πνευμ. Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Δημ.Σούτσου 46) θα γίνει ημερίδα με θέμα: «Το Μουσείο των Ελλήνων της ΚαθΉμάς Ανατολής στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας».

β) Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου,  θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών στις 11 το πρωί για να τιμήσουμε την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρας Ασίας. Θα ακολουθήσει δέηση μπροστά στο μνημείο του Ενθο-ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ο.Π.Σ.Ε. κ.Λουκά Χριστοδούλου. Από εκεί θα πάμε στην πλατεία Συντάγματος όλοι οι παρευρισκόμενοι εν πομπή με επικεφαλείς τα λάβαρα των Συλλόγων όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ο Σύλλογος μας θα συμμετέχει σε αυτές τις εκδηλώσεις. Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη για να τιμήσουμε τις ρίζες μας και τον Μικρασιατικό Ελληνισμό γενικότερα.

Όσοι θέλετε να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις να το δηλώσετε στο γραφείο του Συλλόγου μέχρι την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου για να φροντίσουμε για μέσο μεταφοράς.

 

5.Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών «ΣΟΦΟΚΛΕΙΑ 2017», ο Σύλλογος μας θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση «Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΩΡΓΟΥ». Η παράσταση θα γίνει στο Δημ.Αμφιθέτρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ». ‘Έναρξη 9:00μμ.

 

6.Την  Κυριακή 8 Οκτωβρίου, θα συμμετέχουμε στον εορτασμό της Παναγίας της Βουρλιώτισσας, που θα γίνει στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων της ενορίας μας. Το Σάββατο το απόγευμα πανηγυρικός εσπερινός και την Κυριακή μετά τη θεία λειτουργία θα γίνει περιφορά της εικόνας. Όσοι και όσες θέλετε να συνοδεύσετε την εικόνα ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές  να μας ενημερώσετε μέχρι την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.

Καλό θα είναι όλα τα μέλη των χορευτικών τμημάτων (ιδίως οι άνδρες) να συμμετέχουν για να γίνει η περιφορά της εικόνας από το Σύλλογο μας.

 

  1. Το τριήμερο 13 έως 15 Οκτωβρίου θα συμμετέχουμε στο «Φεστιβάλ Πολιτισμού & Γαστρονομικών Προορισμών Δυτικής Αττικής» που οργανώνει η Περιφέρεια Αττικής-Περ.Ενότητα Δυτ.Αττικής. Η εκδήλωση θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Ασπροπύργου. Στην επόμενη επιστολή θα έχετε περισσότερη ενημέρωση.

 

 

Τα χορευτικά μας τμήματα θα αρχίσουν τις πρόβες στις αρχές Οκτωβρίου.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

1  +  8  =