Εκδηλώσεις προς τιμή του ευεργέτη της Ελλάδας Φρίντγιοφ Νάνσεν

Το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΠΑΔ) διοργανώνει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων με την συνεργασία της Νορβηγικής Πρεσβείας, του Νορβηγικού Ινστιτούτου και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες των Ηνωμένων Εθνών στην Αθήνα, προς τιμήν τoυ μεγάλου ευεργέτη της Ελλάδας, Νορβηγού Dr. Fridtjof Nansen, Ύπατου Αρμοστή για τους Πρόσφυγες της Κοινωνίας των Εθνών, για τηv πoλύτιμη αvθρωπιστική βoήθεια πoυ πρoσέφερε  σε παραπάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες πρόσφυγες από την Μικρά Ασία, την Ανατολική Θράκη, την Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη και τον Πόντο, κατά τηv περίοδο 1922-1924.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

–         Ημερίδα με θέμα το ανθρωπιστικό έργο του Δρ.Νάνσεν κατά την Ελληνική Προσφυγική Κρίση του 1922-1924, τη  Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011, και ώρα 18:00 στην Ακαδημία Αθηνών (Πανεπιστημίου 28). Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημoκρατίας κύριου Κάρολου Παπούλια.

–         Αποκαλυπτήρια της προτομής τoυ Δρ. Φρίντγιοφ Νάvσεv, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 12:00 στο δημοτικό πάρκο που βρίσκεται μεταξύ των οδών Σπύρου Μερκούρη, Ριζάρη και Βασιλέως Κωνσταντίνου.

–         Θα κυκλοφορήσει, στα ελληνικά και αγγλικά, το βιβλίο με τίτλο “O Nansen και το Ελληνικό Προσφυγικό Πρόβλημα 1922-1924” του Δρ. Χάρη Ψωμιάδη, Ομότιμου Καθηγητή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και Ιδρυτή και Διευθυντή του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών στη Νέα Υόρκη.

Η ελληνική έκδοση θα διανεμηθεί από το ΚΕΠΑΔ δωρεάν.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

3  +  5  =