Εκδηλώσεις μνήμης του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας

11-12 Σεπτέμβρη 2011

Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος που διοργανώνει ο Σύλλογος μας.

1) Την Κυριακή 11 Σεπτέμβρη έχουμε την γιορτή του Συλλόγου για να τιμήσουμε τον Προστάτη Αγιο μας Χρυσόστομο Σμύρνης και τους συν αυτώ μαρτυρύσαντες.

Το πρωί της Κυριακής θα έχουμε θεία λειτουργία με αρτοκλασία και ομιλία της κας Γιατζόγλου-Αντωνιάδη Γεωργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων. Μετά το τελος της θείας λειτουργίας όλοι μαζί θα πάμε με τη συνοδεία της Φιλαρμονιής του Δήμου Ελευσίνας, στην πλατεία Μικρασιάτων (3ο Δημοτικό Σχολείο) όπου θαγίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων μπροστά στο μνημείο της “Μικρασιάτισσας Μάνας”. Στη συνέχεια θα απευθύνουν σύντμο χαιρετισμό οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής και του Δήμου Ελευσίνας και η γιορτή θα τελειώσει με τραγούδια από τη Χορωδία μας και κέρασμα των παρευρισκόμενων.

2) Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 6:30 θα γίνει στο Ξενοδοχείο ELEFSINA HOTEL (Δήμητρος και Ρ.Φεραίου) και στην αίθουσα ΑΙΣΧΥΛΟς, παρουσίαση του βιβλίου : Σεβντίκιοϊ, πατρίδα μου, σεβντά μου, της συγγραφέως Μαρίτσας Σαριτζιώτου-Σπύρου. Η παρουσίαση θα γίνει από τον συγγραφέα και εκδότη Σάββα Καλεντερίδη.

Προσέλευση- καφές 6-6:30
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 6:30 με παραδοσιακά τραγούδια από τη Χορωδία μας.

Το ΔΣ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  83  =  92