Εκδηλώσεις Μνήμης του Συλλόγου Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Λαυρεωτικής

mikras lavrio

Στα πλαίσια της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας ο Σύλλογος Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Λαυρεωτικής σας προσκαλεί:

 

Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2014

 

Ώρα 11:00-15:00 Ημερίδα Ο.Π.Σ.Ε με θέμα: 1914-2014 -100 χρόνια από την έναρξη των διωγμών που οδήγησαν στη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής (Ηotel TITANIA).

 

Ώρα 7:00 μ.μ-Μηχανουργείο Ο Σύλλογος Μικρασιατών – Κωνσταντινουπολιτών Λαυρεωτικής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών παρουσιάζει το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Ίμβρος-Τένεδος: της Μνήμης και της Λήθης», στο οποίο καταγράφονται και παρουσιάζονται η ιστορία και ο πολιτισμός των δυο νησιών, μέσα από τις μαρτυρίες των γηγενών κατοίκων. Θα προλογίσει η ιστορικός και επίκουρη καθηγήτρια Νεοελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, κα Ειρήνη Σαρίογλου.

 

Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2014

 

Ώρα 11:15 Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ι.Ν Αγίας Ειρήνης (Αιόλου) προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β’ και ομιλία του βουλευτή κ.Μάξιμου Χαρακόπουλου.

 

Ώρα 11:45 Δέηση στο μνημείο του εθνο-ιερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και κατάθεση στεφάνου του προέδρου της ΟΠΣΕ κ. Αντώνη Οραήλογλου

 

Ώρα 12:15 Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από εκπροσώπους Μικρασιατικών Σωματείων μεταξύ των οποίων και του συλλόγου μας.

Facebook Comments Box
, , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  +  34  =  41