Εκδηλώσεις Μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή στη Νέα Υόρκη

(Nέα Υόρκη) – Η Επιτροπή Παρατηρητηρίου για την Μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής επιθυμεί να σας προσκαλέσει στην φετινή ετήσια επετειακή τελετή του Ελληνικού Ολοκαυτώματος στην Ελληνική Ορθόδοξο  Εκκλησία των Τριών Ιεραρχών την 23η Σεπτεμβρίου 2012. Οργανώνεται από τον Μπιλ Θεοδοσάκη και είναι η πιο μακραίωνη ετήσια τελετή μνήμης για την Ελληνική γενοκτονία στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η φετινή Τελετή για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής θα ξεκινήσει στις 12 μ.μ. και θα έχει ως προσκεκλημένο  ομιλητή τον Καθηγητή κ. Μιχαήλ Στρατή. Θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό και ο παρελθών Πρόεδρος της Πανθρακικής Ενώσεως Αμερικής”Ορφευς” κ. Ιωάννης Φιντανάκης. Όσοι ενδιαφέρονται να παρευρεθούν στην Λειτουργία, η επιμνημόσυνος Δέσησις και η Λειτουργία αρχίζουν στιν 10.30 π.μ.
Ποιος: Επιτροπή Παρατηρητηρίου για την  Μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής

Τί: Επιμνημόσυνος Δέησις και Μνήμη της Μεγάλης Καταστροφής, τιμώντας τα θύματα της Θράκης, της Μκράς Ασίας και του Πόντου που εξολοθρεύτηκαν από τους νεότουρκους και τους κεμαλιστές.

Πότε: Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 12 μ.μ.

Πού:  Ελληνική Ορθόδοξο  Εκκλησία των Τριών Ιεραρχών
1724 Avenue P  Brooklyn, New York

Όπως και τα προηγούμενα έτη, ζητούμε από όλα τα Ελληνοαμερικάνικα  σωματεία και οργανισμούς να συμπορευτούν μαζί μας στην τελετή μνήμηςκαι να συμβάλλουν στην αφύπνηση του κονού για τις Γενοκτονίες  των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Κάνουμε έκκληση να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα του κ. Θεοδοσάκη και να οργανώσουν ανάλογες εκδηλώσεις μνήμης σε όλην την χώρα μέσα στην τοπική κοινότητα.

Σημαντικές Ημερομηνίες που αφορούν την Ελληνική Γενοκτονία:
6 Απριλίου: Πανελλήνια ήμερα Μνήμης των θυμάτων της Θράκης
19 Μαίου: Επίσημη Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Πόντου
14 Σεπτεμβρίου: Επίσημη Ημέρα Μνήμης για τα θύματα της Μικράς Ασίας

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

71  +    =  80