Εκδηλώσεις Μνήμης από τον Μικρασιατικό Σύλλογο Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων

Εκδηλώσεις μνήμης με θέμα “Μικρασία του ακινητου χορού, του αλαλητου στεναγμου” πραγματοποιούνται στην Νεοκαισάρεια από το Μικρασιάτικο σύλλογο στις 17 και 18/9 σε συνεργασία με την περιφέρεια Hπειρου και τον δήμο Ιωαννιτών υπο τη αιγίδα της ΠΕΚΣ (Παν. Ενωσης Καππαδοκικών Σωματείων).

Οι εκδήλωσεις θα περιέχουν το Σαβββατο διαλέξη απο τον Κ.Νιγδελη συγγραφέα- ερευνητή με θέμα “Καππαδοκία-Στον Αέναο κύκλο της ζωής”, χορους απο τα μικρασιάτικα σωματεία Ξηροχωρίου,Νικομηδειας,Μπάφρας,Νεοκαισάρειας,που θα παρουσιάσουν χορους απο την Προυσα, τα παραλια,την Καππαδοκία και την Μπαφρα.

Μουσικές απο την φωνή και το κανονάκι του κορυφαίου στο ειδος του, Μανου Κουτσαγγελιδη, και εδεσματα απο τις αλησμόνητες πατρίδες.Tο χρηματικό ποσο που θα συγκεντρωθει απο την εισοδο των πέντε ευρω θα διατεθεί στο τμήμα εσοδων του Ιατροκοινωνικου προγράμματος της ΠΕΚΣ ,που με 7 ειδικότητες ιατρών εξετάζουν ΔΩΡΕΑΝ ατομα 3ης ηλικίας σε χωριά της Ελλαδας. Ενώ την Κυριακή το θεατρικα δρώμενα ” Ασμα ασμάτων” Σολωμοντος του Μ.Γκανά και “Ελληνες οι πελαγίτες οι βοσκοι”θα παρουσιαστουν απο την ομάδα τεχνης” το Ανατολικό της Δωδώνης ΑΔΩ”με την σκηνοθετική επιμέλεια του Φ.Γιωτάκη και η εισοδος θα ειναι δωρεάν.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

4  +  2  =