Ευχές και προσδοκίες για την ΟΠΣΕ

Με την ευχή ότι το 2013 παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία θα αποτελέσει μια χρονιά  που θα δυναμώσει τον προσφυγικό κόσμο, την Ομοσπονδία και τα Σωματεία, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους προγόνους μας αλλά και στις νεότερες γενιές,  ο νέος πρόεδρος της ΟΠΣΕ Αντώνης Οραήλογλου, καλωσόρισε τους εκπροσώπους των Συλλόγων στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12-1- 2013 στο Αιγάλεω.

Ο κ. Οραήλογλου στον χαιρετισμό του και  στην πρώτη του ουσιαστικά γνωριμία με τους εκπροσώπους των Συλλόγων στην Αθήνα, έδωσε και το πλαίσιο στο οποίο φαίνεται ότι θα κινηθεί από έδω και μπρος ο ίδιος αλλά και  η Ομοσπονδία. Εξωστρέφεια, συνεργασία με όλους, διεκδίκηση και αποτελεσματικότητα.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι  η πολιτεία με τη βοήθεια του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη (δεν είναι μικρασιάτης στην καταγωγή) παραχωρεί για τις ανάγκες της Ομοσπονδίας, γραφεία στο ΟΑΚΑ, καθώς για λόγους οικονομίας έφυγε από τα γραφεία της Στουρνάρη και  προσωρινά  μέχρι σήμερα η ΟΠΣΕ φιλοξενείται στο Σωματείο Νέα Σινασός.

Τα οικονομικά θέματα αλλά και η διεκδίκηση πάγιων αιτημάτων του προσφυγικού κόσμου, όπως το ΤΑΠΑΠ και η ανταλλάξιμη περιουσία, τα προβλήματα των Συλλόγων, αλλά και ζητήματα που θίγουν συνολικά τον Μικρασιατικό Ελληνισμό  θα αποτελέσουν προτεραιότητες για την ΟΠΣΕ. Για το θέμα του ΤΑΠΑΠ μάλιστα  θα υπάρξει συνάντηση το προσεχές διάστημα με τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Γ.Σταικούρα καθώς πρόκειται για ζήτημα εξαιρετικά κρίσιμο για την επιβίωση των Συλλόγων.

Καλεσμένος της ΟΠΣΕ στην εκδήλωση ήταν ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης ο οποίος μίλησε από την πλευρά των προσφυγικής καταγωγής ιστορικών, αυτό το νέο ρεύμα που εμφανίστηκε στην ελληνική ιστοριογραφία εδώ και περίπου είκοσι χρόνια με μια ματιά διαφορετική από αυτή που έχει κυριαρχήσει στον Ελλαδικό χώρο, αναδεικνύοντας για πρώτη φορά και  το ζήτημα της Γενοκτονίας, όπως ορίστηκε από τον ΟΗΕ το 1948.

Την εκδήλωση που παρακολούθησαν αρκετοί εκπρόσωποι Σωματείων (η παρουσία μάλιστα ορισμένων ήταν ενδεικτική των προσδοκιών για την Ομοσπονδία),  παρουσίασε η Γραμματέας της ΟΠΣΕ Ελπίδα Μπρούμου και το καλλιτεχνικό μέρος στο οποίο συμμετείχαν τα Χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω Νέες Κυδωνίες και Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος Μελιού Μεγάρων,  ο Δημήτρης Κρασόπουλος.

Δείτε το  βίντεο

Δείτε τις  φωτογραφίες

[nggallery id=68]

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  10  =  11