Ευχαριστήρια Επιστολή της Ένωσης Σμυρναίων προς τους υπογράψαντες για τη δημιουργία του Μουσείου

Αθήνα, 29 Ιουλίου 2010

Αγαπητές φίλες / Αγαπητοί φίλοι,

Σας ευχαριστούμε θερμά για την ενεργή συμπαράστασή σας στην υπόθεση της δημιουργίας του Μουσείου του Ελληνισμού της Μ. Ασίας και της Ανατολής στις προσφυγικές πολυκατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες, όπως εσείς, και φορείς από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο έχουν ήδη προσυπογράψει την πρότασή μας. Η στήριξή σας αυτή μας ενισχύει στον αγώνα που καθημερινά δίνουμε για να πετύχουμε την ίδρυση ενός μεγάλου Μουσείου για τον Ελληνισμό ολόκληρης της Ανατολής που αποτελεί αίτημα του μικρασιατικού κόσμου και όχι μόνο από το 1958.

Επιζητούμε να μας παραχωρηθεί από το κράτος ο χώρος των προσφυγικών πολυκατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για δημιουργηθεί στην Αθήνα, την πρωτεύουσα του κράτους, ένα Μουσείο που θα προβάλλει το σύνολο της μακραίωνης ιστορίας και του πολιτισμού, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, θα αναδεικνύει όλους τους τομείς δράσης, πνευματικής και υλικής, του Ελληνισμού της Aνατολής, τις σχέσεις και αλληλεπιδράσεις με άλλους λαούς, αλλά και τη γενοκτονία και τη σύγχρονη οδύσσεια της εγκατάστασης στη νέα πατρίδα.

Επιδίωξή μας είναι το Μουσείο αυτό να αποτελεί το ζωντανό συνεκτικό κρίκο της Ιστορίας με τα δρώμενα της σύγχρονης κοινωνίας και να δίνει το σύνολο των πληροφοριών για τον Ελληνισμό της Ανατολής με οργανωμένο, ευανάγνωστο και ελκυστικό τρόπο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης και των αρμοδίων φορέων για την πρότασή μας και επιχειρούμε να ενισχύσουμε τις θέσεις μας με την εξασφάλιση περισσοτέρων υπογραφών.

Σας παρακαλούμε να μιλήσετε για τον αγώνα μας σε περισσότερους φίλους και γνωστούς σας και να τους πείσετε να συμπαραταχθούν μαζί σας και μαζί μας, συμμαχητές στο μεγάλο αγώνα για την ίδρυση ενός ενιαίου Μουσείου των Ελλήνων της Μ. Ασίας, του Πόντου, της Κωνσταντινούπολης, της Θράκης και των άλλων πατρίδων των Ελλήνων της Ανατολής.

Για ο,τι νεότερες εξελίξεις έχουμε πάνω στο θέμα μας θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

Για το Δ.Σ. της Ενώσεως Σμυρναίων

Ο Πρόεδρος

Ευάγγελος Τσίρκας

Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Βικέτος

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

39  +    =  41