Δυναμική παρέμβαση της Ο.Π.Σ.Ε. στον Αρειο Πάγο σχετικά με την αναψηλάφιση της Δίκης των Εξι

Το Διοικητικό Συμβούλιο Της Ομοσπονδίας πληροφορήθηκε, ότι μεταξύ των υποθέσεων που θα συζητηθούν την 12ην Μαϊου 2010 στο Ζ’ Ποινικό τμήμα του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ περιελάμβανε και την υπόθεση της αναψηλάφησης της «δίκης των έξι».

Μετά από έκτακτη σύγκληση Του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας απεφασίσθη ΟΜΟΦΩΝΑ όπως η Ομοσπονδία παρέμβει στην διαδικασία δηλώνοντας παρούσα ως Πολιτική Αγωγή.

Στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας, αρωγός στάθηκε ο συνήγορος αυτής Δικηγόρος Αθηνών κύριος Κωνσταντίνος Κατερινόπουλος.

Στη Δήλωση Πολιτικής Αγωγής του προέδρου της Ομοσπονδίας , Αθ. Λαγοδήμου, (που αρχικά αρνήθηκε να παραλάβει ο Αντιεισαγγελέας κ.

Ν. Τσάγκας και η οποία κατατέθηκε ύστερα από άδεια του εισαγγελέα ΑΠ, Ιωάννη Τέντε ), τονίζεται η εκπροσώπηση 185 σωματείων με πάνω από 300.000 μέλη απογόνους των προσφύγων του 1922.

Ο συνήγορος της Ομοσπονδίας κ. Κων. Κατερινόπουλος, προειδοποίησε ότι τυχόν αθώωση των καταδικασθέντων με αποδοχή της αίτησης από τον ΑΠ αποτελεί ευθεία προσβολή της συλλογικής μνήμης όλων των απογόνων των Μικρασιατών προσφύγων, προσβάλλοντας βάναυσα την ιστορική τους μνήμη, ενώ τόνισε ότι επιδιώκεται ύστερα από 88 χρόνια η αθώωση των καταδικασθέντων, με στόχο να μείνει ιστορικά αδικαίωτη η μεγαλύτερη , σύγχρονη εθνική καταστροφή.

Ο Κ. Κατερινόπουλος τόνισε ότι οι πράξεις και παραλήψεις των καταδικασθέντων είχαν ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν από τα πανάρχαια πατρογονικά εδάφη τους 2.100.000 Έλληνες Μικρασιάτες, πολλοί να θανατωθούν και όσοι σώθηκαν να χάσουν γη, σπίτια, περιουσίες και το ηθικό-κοινωνικό δεσμό με την γη των προγόνων τους.

Ο ΑΠ, υπό την αντιπρόεδρο Θ. Γκοϊνη, θα κρίνει σε μερικές εβδομάδες αν θα αποτραπεί τελικά η αλλαγή και επανανασυγγραφή της ιστορίας σχεδόν έπειτα από έναν αιώνα και θα οδηγηθούμε ουσιαστικά σε ένα νέο εθνικό διχασμό.

Γραφείο Τύπου και δημοσίων

σχέσεων της Ο.Π.Σ.Ε.

Γιάννης Νικολάου.

Δημοσιογράφος

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

1  +  6  =