You are currently viewing Εβδομαδιαία Ενημέρωση Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών

Εβδομαδιαία Ενημέρωση Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών

oiomko-logo

(8/4-15/4/2013)
Δραστηριότητες:

  • Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. αποτελούμενο από τους κ.Ν.Ουζούνογλου και κ.Μ. Τστιτσάκο συναντήθηκε με την καθ. Αθηνά Λινού, Ειδική Γραμματέα Διαπολιτισμικής και Ομογενειακής Παιδείας του Υπουργείου Παιδείας. Συζητήθηκαν θέματα υποστήριξης της Ομογενειακής Παιδείας καθώς επίσης και οι εκτυπώσεις των διδακτικών βιβλίων για την επόμενη σχολική χρονιά για τα Ομογενειακά σχολεία της Κωνσταντινούπολης και της ‘Ιμβρου. Τονίστηκε από πλευράς της Οι.Ομ.Κω η αδήριτη ανάγκη συγκρότησης συντονιστικής επιτροπής για την μέριμνα υπέρ της Ομογενειακής Παιδείας.
  •  Συνεδρίασε η Επιτροπής Ομογένειας του Δ.Σ. (Τρίτη 9/4/2013).
  •  Προβλήθηκε η ταινία “Adieu Istanbul” του Dieter Saunder στου Μουσείου του Πέρα το Σάββατο 13/4/2013. Μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη του δημιουργού της ταινίας στην Αγγλική γλώσσα από τον ιστότοπο:

http://www.guzeldere.eu/index.php/radio/287-8-april-2013-inside-outside-with-dieter-sauter-on-adieu-istanbul

  •  Ο Γενικός Γραμματέας κ.Μ. Μαυρόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. κα. Ελένη Αναπνιώτη συμμετείχαν στο συνέδριο Μαθητικό Συνέδριο για τον ποιητή Καβάφη στην Κωνσταντινούπολη που διοργάνωσαν το Ζωγράφειο Λύκειο και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
  •  Στη συνέχεια της ανακοίνωσης της Οι.Ομ.Κω για την υποστήριξη της Ζαππείου Σχολής (28/3/2013) συνεχίζει το Δ.Σ. να ενημερώνει τους φορείς που μπορούν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Οι.Ομ.Κω. Το θέμα θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο της προτεινόμενης συντονιστικής επιτροπής μέριμνας υπέρ της Ομογενειακής Παιδείας της οποίας την αναγκαιότητα υποστηρίζει η Οι.Ομ.Κω εδώ και τέσσερα χρόνια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
Ερασιτεχνικός Μαθητικός / Φοιτητικός Διαγωνισμός
«Λόγια και Χρώματα της Πόλης»
Η Οικουμενικη Ομοσπονδι α Κωνσταντινουπολιτω ν σε συνε χεια της υποβολη ς των συμμετοχω ν, για τον Μαθητικο /Φοιτητικο Διαγωνισμο «Λο για και Χρω ματα της Πο λης» και μετα απο την αξιολο γηση των ε ργων απο τις αρμο διες επιτροπε ς στις τρεις κατηγορι ες του διαγωνισμου , Εικαστικα , Λογοτεχνι α, Φωτογραφι α, ανακοινω νει ο τι η ε κθεση και βρα βευση των ε ργων που συμμετει χαν θα λα βει χω ρα στο
Πνευματικο κε ντρο Κωνσταντινουπολιτω ν*
το Σάββατο 20 Απριλίου (12.00 – 17.00 μ.μ) και την Κυριακή 21 Απριλίου (10.00 π.μ. – 17.00 μ.μ.).
Τα εγκαίνια και οι τιμητικές διακρίσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στις 12.00 μ.μ.
*Δημητρίου Σούτσου 46, Αθήνα (Στάση Μετρό Αμπελόκηποι).
Πρόσκληση στην Εκδήλωση
Συμπλήρωσης του Κύκλου Σεμιναρίων
Η Ιστορία και ο Πολιτισμός των Ρωμιών της Πόλης» και
Βράβευση του Καθ. Τζενγκίζ Ακτάρ
Πνευματικο Κεντρο Κωνσταντινουπολιτων
Προγραμμα της Εκδηλωσης:
Χαιρετισμος εκ με ρους του Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω απο τον Προεδρο του Δ.Σ.
καθ. Νικο Ουζου νογλου.
Δευτερα 22 Απριλι ου 2013, ω ρα 18.00.
Βραβευση του Καθ. Τζενγκι ζ Ακτα ρ του Πανεπιστημι ου Μπαχτσε σεχιρ για την υπερα σπιση των Δικαιωμα των του Ανθρω που και της Ελληνικη ς Κοινο τητας στην Τουρκι α.
Κεντρικη Ομιλια του τιμωμενου με θε μα: «Η Ειρη νη μεταξυ των Κου ρδων – Του ρκων μπορει να ε χει και α λλες αντανακλα σεις;»
Απονομη των Πιστοποιητικων στις/ους παρακολουθη σαντες τον κυκλο Σεμιναρι ων «Η Ιστορι α και ο Πολιτισμο ς του Ρωμιων της Πολης».
Ρεσιταλ πια νου απο τον κ. Δημη τρη Χαρλαυ τη, διδα σκοντα του Τμηματος Τουρκικω ν Σπουδω ν και Συ γχρονων Ασιατικω ν Σπουδω ν του ΕΚΠΑ. Προβολη ταινι ας βωβου κινηματογρα φου με συνοδει α ζωντανη ς μουσικη ς πια νου.
Θα ακολουθη σει μικρη δεξιωση.
560η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Καπνικαρέας, Κυριακή 26 Μαΐου, ώρα 9.30 και
στη συνέχεια καταθέσεις στεφάνων στον Ανδριάντα του Κ. Παλαιολόγου και Άγνωστο Στρατιώτη.
Απόγευμα της Τετάρτης 29/5/2013 Εκδήλωση Μνήμης στον Ανδριάντα
του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Παλαιό Φάληρο,
Συνεδριακές Εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών Ημεριδα για την «Το Μελλον της Κοινης Δρασης των Κωνσταντινουπολιτων»,
απογευμα της Παρασκευης 24/5 Συνε δριο : «Η Καθημερινη Ζωη στην Κωνσταντινου πολη Ση μερα» σε συνεργασι α με την Εταιρια Μελε της της καθ’ ημα ς Ανατολης., 25 Μαι ου 2013.
Πρόσκληση για Εθελοντική Εργασία στα Πλαίσια της Απογραφής των Εκπατρισμένων Κωνσταντινουπολιτών
(29/3/2013)
Για την επιτάχυνση της Απογραφής, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει εγκριθεί η διενέργεια της από την αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, παρακαλούνται όσοι εθελοντές θέλουν να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή να επικοινωνήσουν αποστέλλοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nnap@otenet.gr . Η εθελοντική εργασία, η οποία θα πραγματοποιείται υπό την εποπτεία του Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω, αφορά την διενέργεια της απογραφής σε άμεση επικοινωνία με Κωνσταντινουπολίτες που θέλουν να απογραφούν.
Ανακοίνωση Έναρξης Προγράμματος Υποστήριξης της Νέας Γενιάς Κωνσταντινουπολιτών για την Επαγγελματική τους Σταδιοδρομία
(30/3/2013)
Το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω πρόσφατα έχει αποφασίσει την έναρξη προγράμματος υποστήριξης προς τα μέλη της νέας γενιάς των Κωνσταντινουπολιτών για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Στην παρούσα πιλοτική φάση του προγράμματος παρακαλούνται οι νέες και νέοι που αναζητούν εργασία και κατάγονται από την Πόλη ή έχουν σχέση με την Πόλη, να επικοινωνήσουν διαμέσου της ιστοσελίδας της Οι.Ομ.Κω www.conpolis.eu αναφέροντας το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα. Ενδεικτικά αναφέρεται το όριο ηλικίας 20-35 ετών.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

1  +  7  =