You are currently viewing Δημήτρης Λιντζέρης: Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Πειραιά

Δημήτρης Λιντζέρης: Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Πειραιά

Μικρασιάτες υποψήφιοι   Εθνικές Εκλογές 2012

Είμαι Μικρασιάτης της γενιάς. Η μάνα μου κατάγεται από τη Σμύρνη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια προσφυγική γειτονιά και σ’ ένα προσφυγικό σπίτι της μεγαλύτερης προσφυγογενούς περιοχής όπως είναι η περιοχή της Β’ Πειραιά. Άλλωστε σ’ αυτή την περιοχή πολιτεύομαι και ζητώ την ψήφο αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων και των παιδιών και εγγονών τους. Είμαι ένας απ’ αυτούς και είμαι πάντα δίπλα τους, γιατί μπορώ να καταλάβω πώς μεγαλώνουν τα παιδιά τους, με τί θυσίες τα μορφώνουν και τί ζητούν από την Πολιτεία. Σ’ αυτές τις δύσκολες και ακραίες οικονομικές και κοινωνικές καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, προσπάθησα να μην τους απογοητεύσω και αγωνίστηκα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου να βοηθήσω στην ανατροπή της προηγούμενης κατάστασης. Τους κοιτώ στα μάτια έχοντας συναίσθηση των μεγάλων ευθυνών που πρόκειται να αντιμετωπίσω και πάλι γι’ αυτούς και υπέρ αυτών.

Επιστήμη

 

Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ειδικεύτηκα στη Μαιευτική και τη Γυναικολογία στα Νοσοκομεία «Μεταξά» και «Έλενα». Άσκησα το επάγγελμά μου στη Νίκαια και στα πιο γνωστά μαιευτήρια της Αττικής. Από το 1987 είμαι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Κοινωνία

Έλαβα μέρος σε πολλές επιστημονικές εκδηλώσεις, συνέδρια και σεμινάρια, έκανα πολλές ομιλίες για θέματα υγιεινής, πρόληψης, καταπολέμησης των ναρκωτικών σε συλλόγους, σχολεία κ.α., ενώ άρθρα μου δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά. Υπήρξα μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

 

Το 1987 διετέλεσα πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου Νίκαιας και αντιπρόεδρος του «Άρη Νίκαιας». Επίσης ήμουν πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων Γυμνασίου Νίκαιας.

 

Πολιτική

Συμμετείχα στον αντιδικτατορικό αγώνα. Το 1974 εντάχθηκα στο ΠΑΣΟΚ. Το 1976 εκλέγομαι γραμματέας της σπουδάζουσας νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Ιατρικής και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής, ενώ μέχρι το 1979 μετείχα σε όλα τα μεταδικτατορικά συνέδρια της ΕΦΕΕ.

 

Υπήρξα μέλος της Επιτροπής Συνδικαλιστικού Επιστημόνων, Καλλιτεχνών ΠΑΣΟΚ, της Επιτροπής Διαφώτισης και επί χρόνια μέλος της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ της Β’ Πειραιά, της οποίας διετέλεσα και γραμματέας. Σήμερα είμαι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

 

Το 2000 εκλέγομαι για πρώτη φορά βουλευτής στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ. Επανεκλέγομαι διαδοχικά το 2004, το 2007 και το 2009.

 

Κοινοβούλιο

Κατά την θητεία μου στο Κοινοβούλιο εκλέχθηκα: Κοσμήτορας της Βουλής, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Πρόεδρος της Επιτροπής για την εξέταση του Σωφρονιστικού Συστήματος, Αντιπρόεδρος της επιτροπής για την καταπολέμηση των Ναρκωτικών, Γραμματέας της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Μέλος του Προεδρείου της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Εισηγητής στον τομέα Αθλητισμού. Επίσης συμμετείχα στις Επιτροπές Κοινωνικών, Μορφωτικών, Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας του Περιβάλλοντος

Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα

Πάντα αποτελούσε για μένα ζήτημα αρχής ότι η πολιτική δε συνιστά επάγγελμα. Γι’ αυτό και διαφώνησα στην καθιέρωση του ασυμβίβαστου, μεταξύ βουλευτικού αξιώματος και άσκησης επαγγέλματος του βουλευτή. Η πολιτική ήταν και παραμένει για μένα χώρος ιδεών και θέσεων, πεδίο δράσης και προσφοράς.

 

Η επαγγελματοποίηση της πολιτικής, στην ουσία η απώλεια της αξιακής της διάστασης, είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησε στην απαξίωσή της, στην αποξένωση από τους πολίτες και στη σημερινή κρίση εκπροσώπησης.

 

Θεωρώ πρώτη προτεραιότητα, αλλά και προϋπόθεση για την ανόρθωση της πατρίδας μας, την αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης των πολιτών με τους εκπροσώπους τους στο Κοινοβούλιο.

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  32  =  42