Διημερίδα: Μικρασιατικός Πόλεμος- Η ανάμειξη των ξένων δυνάμεων

Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 στο Μουσείο Αθηνών (Πλ.Κλαυθμώνος) ωρα έναρξης 6:00 μμ

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών -Ιδρυμα Βούρου-Ευταξία και ο Σύλλογος Φίλων των Μουσείων Απεράθου (Απειράνθου) Νάξου έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στη Διημερίδα με θέμα:

Μικρασιατικός Πόλεμος- Η ανάμειξη των ξένων δυνάμεων

Σάββατο

Ομιλητές

Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης “Η εξάρτηση της Ελλάδος από τι ςμεγάλες δυνάμεις κατά τον 19ο αιώνα και αρχές του 2οου”

Sir Michael Liewellyn Smith, πρώην Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, συγγραφέας του βιβλίου “Το Ιωνικό Οραμα”, “Ο ρόλος της Αγγλίας στον Μικρασιατικό Πόλεμο”.

Δρ. Ιωάννης Παπαφλωράτος, Διεθνολόγος, καθηγητής της Σχολής Εθνικής Αμύνης, “Ο ρόλος της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ρωσίας στον Μικρασιατικό Πόλεμο”.

Μίκης Πρωτοπαπαδάκης, Ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, πρώην βουλευτής, ευρωβουλευτής, υπουργός, ” Οι κινήσεις των Λεβαντίνων της Σμύρνης για την εκδίωξη των Ελλήνων από την πόλη”.

Την συζήτηση θα διευθύνει η κα Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, Αναπληρώρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοπονήσσου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Ι.Παπαρρηγοπούλου 7, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα.

Κυριακή

Στρογγυλή τράπεζα

Ωρα έναρξης (και για τις 2 ημέρες) 6:00

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

2  +    =  6