Διευκρινήσεις για τη ΜΚΟ ζητάει η ΟΠΣΕ

opse

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΠΣΕ

 

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.), σύμφωνα με ανάρτηση της έγκυρης ιστοσελίδας «Mikrasiatis.gr» πληροφορήθηκε για τη διοργάνωση ενός Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού στις 29 και 30 Μαρτίου 2013 στην Αθήνα. Ως διοργανωτές εμφανίζονται η Φιλοσοφική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών και ο άγνωστος σε εμάς «Σύνδεσμος Φιλίας των Εθνών». Αναφέρονται, μάλιστα, ως συνεργαζόμενοι και κάποιοι Μικρασιατικοί Φορείς, χωρίς ονόματα και διευθύνσεις.

Η ΟΠΣΕ που εκπροσωπεί εκατοντάδες Μικρασιατικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα δεν έχει κληθεί, ούτε καν ενημερωθεί από τους διοργανωτές για ένα θέμα που την αφορά άμεσα και παράλληλα θεωρεί πολύ αόριστη την αναφορά περί «συνεργασίας με Μικρασιατικούς φορείς» και άλλα σχετικά.

Για το λόγο αυτό η ΟΠΣΕ θα ζητήσει άμεσα διευκρινήσεις από τη Φιλοσοφική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα θα προχωρήσει σε έρευνα για τη Μη κυβερνητική Οργάνωση, που προχωρά στη διοργάνωση του συνεδρίου. Παράλληλα θα εξετάσουμε την πιθανή κρατική συμμετοχή, ίσως με κάποια χορηγία, για τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Αμέσως μετά η ΟΠΣΕ θα ενημερώσει αναλυτικά τα σωματεία-μέλη της για το Φεστιβάλ αυτό.

Για την Ο.Π.Σ.Ε.

Ο Πρόεδρος                                  Η Γεν. Γραμματέας

Αντώνης Οραήλογλου          Ελπίδα Μπρούμου

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

50  +    =  57