Διάκριση της Χορωδίας Μικρασιατών Πιερίας σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών

Γράφει η Σοφία Κωνσταντινίδου


Το Σάββατο, στις 17 Απριλίου 2010, η χορωδία του Συλλόγου μας έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών, που οργάνωσε η Χ.Ο.Ν. και διεξήχθη στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν», όπου συμμετείχαν 23 χορωδίες από διάφορες πόλεις της Ελλάδος.

Το πρόγραμμα του Διαγωνισμού  παρουσίασε η κυρία Όλγα Φαφούτη, Αντιπρόεδρος της Χ.Ο.Ν. και καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας και Πρόεδρος όλων των Επιτροπών ήταν ο κ. Λέκκας Στέφανος, συνθέτης – μαέστρος, καθηγητής βυζαντινής μουσικής, μονωδίας, πιάνου και ενοργάνωσης. Η χορωδία του Συλλόγου μας, υπό την διεύθυνση του διδασκάλου της, του κυρίου Νικολάου Πατρή, διακρίθηκε μεταξύ των χορωδιών και με την ερμηνεία 4 τραγουδιών, κατά φερε να κερδίσει τις εντυπώσεις της Επιτροπής Πανελλήνιων Τραγουδιών, αποσπώντας έτσι το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ.

Η χαρά και η συγκίνηση των χορωδών, του διδασκάλου τους, καθώς κι όσων συνόδευσαν τη χορωδία στην Αθήνα, ήταν μεγάλη, αφού με αυτήν την επιτυχία τους αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες και οι ικανότητες τους.

Η κυρία Σπυριδοπούλου έφορος δημοσίων σχέσεων του Δ.Σ. του Συλλόγου μας προσφέρει στον μαέστρο της χορωδίας κύριο Πατρή ανθοδέσμη.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή, χορωδοί και συνοδοί επισκέφτηκαν το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Το μεσημέρι είχαν ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούν στην Αθήνα. Έτσι το απόγευμα ξεκίνησαν για Κατερίνη. Μετά από ένα πολύωρο ταξίδι έφθασαν αργά το βράδυ στην Κατερίνη.

Τη Δευτέρα, στις 26 Απριλίου 2010 και ώρα 18:30, στην αίθουσα διαλέξεων του Πνευματικού Κέντρου Μικρασιατών Πιερίας προβλήθηκε η κασέτα από τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, στα οποία ξεναγούσε τους επισήμους ο κ. Δημήτριος Παντερμαλής

Στην προβολή παρευρέθησαν, κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδρομή στην Αθήνα, όπου διεξήχθη στις 17 Απριλίου 2010 ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Χορωδία & Ορχήστρα Νέων» (Χ.Ο.Ν.), στον οποίο έλαβε μέρος κι η Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας.

Με αφορμή την επίσκεψη των εκδρομέων στο Μουσείο της Ακρόπολης, αποφασίστηκε η προβολή αυτής της κασέτας. Το Διοικητικό Συμβούλιο τους υποδέχτηκε όλους με μεγάλη χαρά, προσφέροντας τους καφέ με διάφορα εδέσματα. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Βασιλειάδης τους ευχαρίστησε όλους που αποδέχτηκαν την πρόσκληση συνεχάρη, για ακόμη μία φορά, τους χορωδούς και το μαέστρο για την επιτυχία τους.

Στη συνέχεια η κυρία Σπυριδοπούλου Δώρα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων, συνεχάρη και προσέφερε μια ανθοδεσμη εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου στο μαέστρο της χορωδίας, κ. Νικόλαο Πατρή, ως δείγμα ευγνωμοσύνης για την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγησή του, που είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο βραβείο.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

26  +    =  34