Χριστουγεννιάτικη συνάντηση ΧΕΝ και Ενωσης Μικρασιατών Θήβας

xen-mikras1

Μια ξεχωριστή συνάντηση αλληλογνωριμίας πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα στην  Μικρασιατική Εστία της Θήβας. Γυναίκες των δύο συλλόγων καθώς και τα διοικητικά συμβούλια συναντήθηκαν σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτινή βραδιά, με συζήτηση, ενημέρωση για τις δραστηριότητες, παραδοσιακά εδέσματα, γλυκά, μουσική και χορό.

Η Χριστιανική Ενωση Νεανίδων  (ΧΕΝ) Η Χριστιανική Ένωση Νεανίδων Ελλάδος είναι μέλος της World YMCA, παγκόσμιας εθελοντικής μη κυβερνητικής γυναικείας οργάνωσης, η οποία εδρεύει στη Γενεύη και αριθμεί περίπου 25 εκατομμύρια μέλη στις 100 χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Η ελληνική ΧΕΝ ιδρύθηκε το 1923 στην Αθήνα από νέες γυναίκες πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία. Από τότε μέχρι και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανέπτυξε ειδικά προγράμματα για την κατάρτιση της εργαζόμενης γυναίκας στις πρωτοεμφανιζόμενες βιομηχανικές μονάδες της χώρας. Την ίδια περίοδο συνεργάστηκε με άλλα γυναικεία σωματεία για την προώθηση των πολιτικών δικαιωμάτων της γυναίκας.

Στην ελληνική ΧΕΝ συμμετέχουν 32 τοπικά κέντρα σε όλη την ελληνική επικράτεια, μεταξύ αυτών και η δραστήρια ΧΕΝ της Θήβας, η οποία ιδρύθηκε το 1966.

Σκοπός της ΧΕΝ είναι να αναπτύξει τη συλλογική και ηγετική δύναμη των γυναικών σε όλο τον κόσμο ώστε να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, η υγεία, η ασφάλεια, η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη και η ειρήνη για όλους τους ανθρώπους.

Οι δραστηριότητες της ΧΕΝ Θήβας για τα έτη 2009-2010 επικεντρώνονται σε εκδηλώσεις με  Ομάδες επιμόρφωσης (ορθόδοξη εκκλησία, βιβλίο, πολυπολιτισμός), ψυχαγωγίας (γυμναστική, χορός, εκδρομές) και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης (παιδικό πρόγραμμα, κοπτική-ραπτική, μαγειρική-ζαχαροπλαστική με σύνθημα: Συμμετοχή- Συνεργασία -Συλλογικότητα.

xen-mikras2xen-mikras4

xen-mikras5xen-mikras6

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

72  +    =  78