Χριστούγεννα στη Νάουσα της Πάρου, με το βλέμμα στην Μικρασία, 90 χρόνια μετά…

Απολογισμός Δράσης, Θεατρικό Μονόπρακτο, Μουσική, Χορός, Μικρασιάτικες γεύσεις..

 

Μια βραδιά γεμάτη με πολλά και διαφορετικά θέματα, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου μέχρι το τέλος, οργανώθηκε από το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου. Ο κόσμος γέμισε από νωρίς την Αίθουσα του Συγκροτήματος για να δει από κοντά την πολιτιστική προσπάθεια των πολλών φίλων και των μελών.

Η εκδήλωση άρχισε με τον Απολογισμό δράσης που συνοδεύτηκε από προβολή εικόνων, φωτογραφιών και βίντεο σχετικά με κάθε δραστηριότητα των τμημάτων, με επιμέλεια των Σ. Αγγελοπούλου και Π. Μενέγου.

Στις αρχές του Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε η 8η Μικρασιατική Συνάντηση στο Άσπρο Χωριό σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ατλαντίς». Φιλοξενήθηκε ο Σύλλογος «Αναξαγόρας» Νέας Λαμψάκου Εύβοιας που εντυπωσίασε με την παρουσία του. Συμμετείχε η Χορωδία Νάουσας με μικρασιάτικα τραγούδια όπως και μουσικοί και χορευτές από την Νάουσα και το Άσπρο Χωριό.

Την εκδήλωση συνέχισε η Χορωδία Νάουσας υπό τη διεύθυνση της μουσικού κας Φ. Θεοφίλου με Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από διάφορες περιοχές με ένα παράλληλο αφιέρωμα στην Μικρασία μια και φέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια από τον μεγάλο ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολής. Παράλληλα παρουσιάστηκαν μοναδικές φορεσιές της περιοχής-πολύτιμα αποκτήματα του Συγκροτήματος. Η παρουσίαση αυτή αφιερώθηκε σε δύο σημαντικές Μικρασιάτισσες που προσέφεραν πολλά στην διάσωση και διάδοση του πολιτισμού της Μικρασίας και δεν υπάρχουν πια στη ζωή, την Δόμνα Σαμίου από το Βαϊνδίρι και τη Φιλιώ Χαϊδεμένου από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας.

Στο βιολί ήταν ο Μανώλης Δελέντας, στην κιθάρα ο φιλόλογος Δημήτρης Μπακοθανάσης και στο λαούτο ο Παναγιώτης Μενέγος.

Προς το τέλος της εκδήλωσης η Χορωδία προσέφερε μικρασιάτικα γλυκά φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι για να θυμόμαστε πάντα, με «γλυκειά» ανάμνηση την αγαπημένη Μικρά Ασία.

 

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

62  +    =  68