Χορόδραμα με τίτλο: «Σμύρνη: από το θαύμα στο Δράμα» από το “Εγγλεζονήσι” στο Βόλο

xorodrama smyrnis

Χορόδραμα με τίτλο: «Σμύρνη: από το θαύμα στο Δράμα», θα παρουσιαστεί αύριο Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Το χορόδραμα είναι μια θρηνητική-υμνητική παραγωγή του Συλλόγου Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» και δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή το Σεπτέμβριο του 1922.

 

Κατά τη διάρκεια της παράστασης, όπως είπε σε συνέντευξή της στην ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ και στην εκπομπή “Τα Βέλτιστα των ημερών”, η πρόεδρος του συλλόγου κ. Ουρανία Σταματιάδου,” θα ζωντανέψουν μνήμες και σκηνές από ευτυχισμένες μέρες της αστικής κοσμικής ζωής της Σμύρνης και των άλλων αλησμόνητων πατρίδων, μέχρι τις δύσκολες και δραματικές της καταστροφής και του ξεριζωμού”.

Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε η θεατρολόγος Ευφροσύνη Κουτσογιάννη , την διακειμενική σύνθεση η πρόεδρος του Συλλόγου Ουρανία Σταματιάδου , τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο Γιάννης Παπανικολάου.

Την παρουσίαση πλαισιώνουν με αφήγηση η Ζωή Ιωαννίδου και ο Γιάννης Παπανικολάου και με μουσική ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος (αρμόνιο) και η Ευφροσύνη Κουτσογιάννη (τουμπερλέκι, μπεντιρ, ακορντεόν).

Την ευθύνη της χορωδίας έχει η μουσικός Λία Λεφάκη και των χορών ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Χρήστου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  33  =  34