Χώρα ιδιαίτερης ανησυχίας για την USCIRF η Τουρκία

Η Ετήσια Έκθεση 2012 της κυβερνητικής Επιτροπής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για τη Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF) χαρακτηρίζει την Τουρκία ως «χώρα ιδιαίτερης ανησυχίας».
 
Στις 20 Μαρτίου 2012,  η Eπιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Θρησκευτική Ελευθερία, ανώτατο συμβουλευτικό όργανο του Αμερικανικού Κογκρέσου, του Λευκού Οίκου και του State Department, ανακοίνωσε την Ετήσια Έκθεση 2012 (United States Commission on International Religious Freedom – 2012 Annual Report). Σε αυτή την Έκθεση, η Τουρκία υποβαθμίζεται από την «Λίστα Επιτήρησης (Watch List)», στην οποία είχε καταταγεί τα προηγούμενα έτη, και εις το εξής χαρακτηρίζεται ως «Χώρα Ιδιαίτερης Ανησυχίας –  Country of Particular Concern).
«Λόγω των συστηματικών και κατάφωρων περιορισμών που επιβάλλει η Τουρκική κυβέρνηση επί της θρησκευτικής ελευθερίας ή πίστεως σε όλες τις θρησκευτικές μειονότητες, η Eπιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Θρησκευτική Ελευθερία χαρακτηρίζει την Τουρκία ως «χώρα ιδιαίτερης ανησυχίας». Η Τουρκική κυβέρνηση έχει επιβάλει επαχθείς νόμους και αρνείται το πλήρες νομικό καθεστώς θρησκευτικών ομάδων, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα της θρησκευτικής ελευθερίας όλων των μειονοτήτων στην Τουρκία. Μακροχρόνιες πολιτικές συνεχίζουν να απειλούν την διατήρηση και την βιωσιμότητα των μειονοτήτων στη χώρα αυτή», αναφέρονται μεταξύ άλλων στην Εισαγωγή της Έκθεσης για την Τουρκία.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Leonard A. Leo δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται εκείνες που θεωρούνται ως οι πλέον επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές περιοχές του πλανήτη».
 
Διαβάστε  ολόκληρη την Έκθεση 2012 για την Τουρκία (σελίδες 199 – 227)
στην ιστοσελίδα της Επιτροπής:

http://www.uscirf.gov/reports-and-briefs/annual-report/3706-2012-annual-report.html

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ
Έτος Ιδρύσεως 1928
Δημοσθένους 117  17672 Καλλιθέα
Τηλ.:2109517072 Φαξ: 2109598967
www.cpolitan.gr

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

6  +  3  =