Χαμένοι στη δίνη των πολέμων

Μέσα σε τρείς δεκαετίες, η οικογένεια Πέτρογλου πλήττεται δύο φορές: αποδεκατίζεται από τους Τούρκους τα χρόνια της εξόντωσης των Ποντίων, ενώ ο αλληλοσκοτωμός που ακολούθησε την εθνική αντίσταση βρίσκει τα μέλη της να έχουν ενταχθεί σε αντίπαλα στρατόπεδα. Μετά το θάνατο της γυναίκας του και τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, ο Γιάννης Πέτρογλου καταφεύγει στη Βουλγαρία, αφήνοντας στην Ελλάδα τα δυο μικρά του παιδιά. Αυτά μεγαλώνουν σε διαφορετικές οικογένειες, σε διαφορετικά μέρη, με την ελπίδα να βρουν μια μέρα το χαμένο πατέρα τους.

Η γνωστή και αγαπητή σε όλους, Βασιλική Ράλλη συνεχίζει τη συγγραφή των παθών του μικρασιατικού ελληνισμού, ενώ, παράλληλα, καταπιάνεται, για πρώτη φορά, και με την τραγωδία του εμφυλίου πολέμου. Σ’ ένα συγκινητικό κείμενο περιγράφει τη σκληρότητα γεγονότων και ανθρώπων, τα δεινά των πολέμων και των κακών πολιτικών συγκυριών, αλλά και την αγάπη και την καλοσύνη που κάνουν πραγματικότητα το άπιαστο όνειρο.

Η συγγραφέας :

H Βασιλική Pάλλη γεννήθηκε στη Θερμή της Λέσβου λίγους μήνες μετά την Μικρασιατική καταστροφή, όταν η μητέρα της σώθηκε ως εκ θαύματος από τη φοβερή σφαγή και βρήκε καταφύγιο στη γειτονική Μυτιλήνη. Απεφοίτησε από το Ανώτερο Παρθεναγωγείο και τη Γαλλική σχολή της Μυτιλήνης. H νοσταλγία, η μεγάλη αγάπη της, κι ο βαθύς πόνος για την αξέχαστη πατρίδα της την οδήγησε στη συγγραφή λογοτεχνικών έργων εμπνευσμένων από την αιολική γη με κύριους πρωταγωνιστές ανθρώπους που έζησαν την ακμή, την παρακμή την καταστροφή αλλά και τον διωγμό από τον τόπο τους. Πρόκειται για ιστορίες αληθινές, που ζωντανεύουν τα ήθη, τα έθιμα, τους αυστηρούς ηθικούς νόμους και τις προκαταλήψεις μιας εποχής που πέρασε αλλα δεν ξεχάστηκε.

Από τις εκδόσεις Ακρίτας κυκλοφορούν Μικρά Aσία, Πηνελόπη, Μυρτώ, Καρυές, ο λόφος των Αγίων, Ψυχής Αντίλαλοι (ποιητικό).

ΤΙΤΛΟΣ: Χαμένοι στη δίνη των πολέμων

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Βασιλική Ράλλη

ΣEIPA: Ελληνική και ξένη λογοτεχνία

A΄ έκδοση Μάρτιος 2010

ISBN: 978-960-328-397-3

ΣXHMA: 14Χ20,5

ΣEΛIΔEΣ: 198

ΤΙΜΗ: 16,00 ευρώ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

8  +  1  =