“Μπαμπάδες με ρούμι” από τη θεατρική ομάδα της Ενωσης Μικρασιατών Θήβας

Η Θεατρική Ομάδα της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας παρουσιάζει στις 14 & 15 Ιούνη στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, ώρα 21:00, το θεατρικό έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου » Μπαμπάδες με ρούμι »

Στη δεκαετία του ’80 γεννήθηκε μια νέα εποχή αμοραλισμού και ελαφρότητας.
Τα πάντα μπορούν να γίνουν χωρίς επιπτώσεις αλλά και χωρίς τύψεις. Γιατί οι τύψεις είναι αποτέλεσμα της συνείδησης. Και αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική διαφορά της σημερινής κοινωνίας με τη χθεσινή. Η έλλειψη συνείδησης. Πράγμα που κάνει τα μικρά καθημερινά μας εγκλήματα να μοιάζουν ασήμαντα, αναίτια και γελοία. Δεν έχουν καν τη γοητεία της ανηθικότητας. Το μαύρο μεγαλείο του κακού όταν γίνεται με επίγνωση.
Στους ‘’Μπαμπάδες με ρούμι’’ προσπαθήσαμε να γράψουμε την ιστορία ενός τέτοιου γελοίου εγκλήματος. Την κωμωδία έξι ανάπηρων, ανόητων, ανήθικων, κακόμοιρων και απελπισμένων καθαρμάτων.
Θανάσης Παπαθανασίου
Μιχάλης Ρέππας


Κάθε είδος τέχνης αποτελεί μέσο ανάπτυξης και μόρφωσης του μυαλού αλλά και της ψυχής. Καλυτερεύοντας ότι χαρίσματα, που συνειδητά ή όχι έχει ο κάθε άνθρωπος, στόχος της τέχνης και δη του θεάτρου είναι  η πρόοδος, η ανακάλυψη των κρυφών πτυχών της ανθρώπινης φύσης, η διαφυγή από την καθημερινότητα και ταυτόχρονα η ποιοτική  ανύψωσή της.
Αυτά είναι τα κοινά πιστεύω της Θεατρικής ομάδας της Ενωσης Μικρασιατών Θήβας, που βρίσκει εν μέσω κρίσης την δύναμη να κλείσει με ειρωνεία και καυστικότητα το μάτι, γελώντας όχι με αδιαφορία και αποστασιοποίηση  αλλά με έντονο το αίσθημα ευθύνης, απέναντι στα δρώμενα αυτής της τραγικής περιόδου που διανύει η χώρα μας.
Λεμονιά Κουτσοβασίλη


Η θεατρική ομάδα είναι μία από τις πολύπλευρες δραστηριότητες της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας και η δημιουργία της οφείλεται στη διάθεση συμπατριωτών μας που αγαπούν την τέχνη του Θεάτρου .
Εκτός από την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Μικράς Ασίας πιστεύουμε ότι ως πολιτιστικός σύλλογος οφείλουμε να θέσουμε στο κέντρο του ενδιαφέροντος τον άνθρωπο και τη βελτίωση της καθημερινότητας του, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε συμπατριώτες μας να εκφραστούν μέσω της θεατρικής τέχνης .
Η παράσταση που παρουσιάζεται είναι εξ ολοκλήρου δουλεμένη από παιδιά της πόλης μας τους οποίους ευχαριστούμε για την προσφορά τους , το μεράκι και τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσαν .
Η Θήβα με την τεράστια πολιτιστική  κληρονομιά και κατοίκους σαν τον Οιδίποδα και την Αντιγόνη που ξεπέρασαν τα όρια της πατρίδας μας και έγιναν σύμβολα της ιστορίας, οφείλει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες με την ελπίδα να έχουμε πρεσβευτές αγνού πολιτισμού της πόλης μας προς τα έξω.
Το Δ.Σ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  33  =  34