Απόκριες με άρωμα παράδοσης από τους Μικρασιάτες του Αιγάλεω

aig12

Αποκριάτικες εκδηλώσεις με κέφι και αγάπη για την παράδοση καθιερώνουν οι Μικρασιάτες του Αιγάλεω και ο Σύλλογος Μικρασιατών Νέες Κυδωνίες , με τιτλο “Οι Μικρασιάτες Καρναβαλίζονται και πορτο-γυρίζουν τις γειτονιές“.

Ούτε οι βραζιλιάνες, ούτε τα άρματα που  κοστίζουν πολλά χρήματα,  μπορούν να δώσουν το κέφι και τη ζωντάνια που έδωσαν σήμερα στις γειτονιές του Αιγάλεω, αυτά τα παιδιά, τόνισε στην έναρξη της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου,  στο Πνευματικό Κέντρο Γ.Ρίτσος, η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω Νέες Κυδωνίες, Νίνα Τσιναρίδου.

Μασκαράδες του Συλλόγου, κουδούνια, ο γύφτος με την αρκούδα του, γύριζαν από το πρωί τις γειτονιές του Αιγάλεω, από πόρτα σε πόρτα και ξεσήκωναν τον κόσμο σε αυτοσχέδια γλέντια, για να καταλήξουν το μεσημέρι στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γ.Ρίτσος, όπου μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν, γεύθηκαν τα εδέσματα, χόρεψαν  αλλά και γνώρισαν την παράδοση, μέσα από την αριστουργηματική παρουσίαση δύο νέων παιδιών του Συλλόγου, της Δέσποινας και του Νίκου.

Φέτος είναι η πρώτη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή με αναπαράσταση μικρασιάτικων εθίμων που διοργανώνει ο Σύλλογος, τόνισε στην κάμερα του Δικτύου Μικρασιάτης η παρουσίαστρια της εκδήλωσης και εκπρόσωπος της νεολαίας του Συλλόγου ΜικρασιάτωνΑιγάλεω, Δέσποινα Πασάογλου.

“Εχουμε βγει από το πρωί στους δρόμους, πορτο-γυρίζουμε στα σπίτια, ξεσηκώνουμε τον κόσμο, τραγουδάμε και είναι μια καλή ευκαιρία να βγει ο κόσμος από το σπίτι και να ξεχάσει τα βάσανα. Τα παιδιά έχουν ευχαριστηθεί τη σημερινή ημέρα και ελπίζω του χρόνου να βγούμε περισσότεροι άνθρωποι στους δρόμους. Οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι να κάνουμε αναπαράσταση των εθίμων μας, να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας και μακάρι να βρεθούμε σε ένα μεγάλο αντάμωμα Μικρασιατικών Συλλόγων…”

 

Δείτε το βίντεο

Δείτε τις φωτογραφίες

[nggallery id=91]

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  76  =  86