You are currently viewing Απάντηση του Δικτύου Μικρασιάτης στον πρόεδρο της Ενωσης Σμυρναίων κ.Αρχοντάκη

Απάντηση του Δικτύου Μικρασιάτης στον πρόεδρο της Ενωσης Σμυρναίων κ.Αρχοντάκη

Με θλίψη και πόνο ψυχής για την ιστορία της Ενωσης Σμυρναίων, είμαι υποχρεωμένος σήμερα, να απαντήσω στις συκοφαντικές επιθέσεις που δέχεται συστηματικά το Δίκτυο Μικρασιάτης κι εγώ προσωπικά, από τον πρόεδρο της Ενωσης Σμυρναίων κ. Γιώργο Αρχοντάκη κατά την τελευταία τριετία μέχρι σήμερα.

To άλλοτε κραταιό Σωματείο των επιφανών Σμυρνιών, ακαδημαϊκών και επιστημόνων,  είναι γνωστό σε όλους πως σήμερα διέρχεται μια από τις σοβαρότερες κρίσεις του, που ευχόμαστε όλοι να ξεπεράσει με επιτυχία. Οπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις εσωστρέφειας, αναζητούνται φανταστικοί εχθροί, για να ξεχνάμε τα πραγματικά μας προβλήματα και να έχουμε το άλλοθι ότι μας πολεμούν. Στα πλαίσια της τακτικής “διαίρει και βασίλευε” φαίνεται πως ήρθε και η σειρά μας.  Ο κος Αρχοντάκης βρήκε επιτέλους τον φανταστικό του εχθρό, πρώτα στην ΟΠΣΕ και τελικά στο Δίκτυο Μικρασιάτης και τον διαχειριστή του.

Οι επιστολές

Με αφορμή την φετινή ημερίδα της ΟΠΣΕ για το Μουσείο στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας στις 16 Σεπτεμβρίου η Ενωση Σμυρναίων, απέστειλε την παρακάτω επιστολή (Σελίδα 1, σελίδα 2σελίδα 3), προς την ΟΠΣΕ, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ενωσης Σμυρναίων. Η επιστολή θεωρήθηκε άδικη και προσβλητική προς το ΔΣ και προκάλεσε την άμεση παραίτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Λουκά Χριστοδούλου από μέλος της Ενωσης Σμυρναίων. Ο πρόεδρος της Ενωσης Σμυρναίων κ.Αρχοντάκης μετά την αντίδραση του κ. Χριστοδούλου, κατέβασε την επιστολή από την ιστοσελίδα της Ενωσης και υποσχέθηκε ότι  η Ενωση θα ζητήσει εγγράφως συγγνώμη από τον πρόεδρο της ΟΠΣΕ με νεότερη επιστολή. Ο κ. Αρχοντάκης όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη, αλλά με νέα επιστολή ( Επιστολη Αρχοντακη 1,  Επιστολη Αρχοντακη 2) προς τον πρόεδρο της ΟΠΣΕ, που υπογράφει μόνο ο ίδιος (απουσιάζει η υπογραφή του ΓΓ. Νίκου Βικέτου) διαχωρίζει τα μέλη του δσ της ΟΠΣΕ σε αρεστά και μη στον ίδιο, καλεί μάλιστα να απομονώσουν τους μη αρεστούς… Η ΟΠΣΕ απάντησε  στην Ενωση Σμυρναίων στις 16 Οκτωβρίου, για να μην διαταραχθεί η εκδήλωση της Ενωσης Σμυρναίων με τον σεβ. Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο.

Η απάντηση μας στον κ. Αρχοντάκη

Επιτέλους ήρθε και η δική μας σειρά… Η επιστολή διαμαρτυρίας της Ενωσης Σμυρναίων προς τον κ. Παντέλα (ΑΡΧΟΝ1ΑΡΧΟΝ 2, ΑΡΧΟΝ 3, ΑΡΧΟΝ 4), την οποία υπογράφει μόνο ο κ. Αρχοντάκης (απουσιάζει και πάλι η υπογραφή του ΓΓ Νίκου Βικέτου), με την οποία μας κατηγορεί σχεδόν γιατί αναπνέουμε και μας απειλεί κιόλας…

Αγαπητέ κε Αρχοντάκη

Ως πρόεδρος της Ενωσης Σμυρναίων οφείλατε να γνωρίζατε ότι το ιδιωτικό όπως ονομάζετε Δίκτυο Μικρασιάτης, ήταν και είναι πάντα αρωγός της Ενωσης Σμυρναίων όπως και όλων των Μικρασιατικών Σωματείων. Η δε Ενωση Σμυρναίων είναι το πλέον προβεβλημένο Σωματείο μέσα από την ταπεινή ιστοσελίδα μας με πάνω από 120 άρθρα, όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας (κλικ εδώ), όταν ο μέσος όρος των υπολοίπων σωματείων είναι πολύ μικρός. Αν ρίχνατε μια ματιά στην ιστοσελίδα της Ενωσης Σμυρναίων, την δική σας ιστοσελίδα θα διαπιστώνατε ότι σχεδόν τα μισά βίντεο των εκδηλώσεων σας είναι του Δικτύου Μικρασιάτης! (κλικ εδώ).

Μας κάνετε μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, για τα δύο άρθρα μας, ο Μητροπολίτης Σμύρνης στην Αθήνα και Παραιτήθηκε από μέλος της Ενωσης Σμυρναίων o Λουκάς Χριστοδούλου. Μας κατηγορείτε ότι απαλείψαμε την πρώτη παράγραφο από το κείμενο μιας τρίτης ιστοσελίδας (Φως Φαναρίου). Από τη στιγμή που δεν έχει αποσταλεί σε μας τέτοιο κείμενο της Ενωσης Σμυρναίων για να δημοσιευθεί αυτούσιο, δεν γνωρίζουμε τον συντάκτη, επιλέγουμε την ουσία μιας είδησης από μια τρίτη ιστοσελίδα,  με αναφορά στην πηγή. Τόσο απλό!

Σας γνωρίζουμε αν δεν το ξέρετε ότι η Ενωση Σμυρναίων συστηματικά τα τελευταία χρόνια επί προεδρίας σας δεν μας στέλνει Δελτία Τύπου, όπως δεν μας έστειλε την πρόσκληση για να δημοσιεύσουμε την εκδήλωση με τον Μητροπολίτη Σμύρνης.  Παρόλα αυτά όλες οι εκδηλώσεις της Ενωσης είναι δημοσιευμένες στο Δίκτυο Μικρασιάτης. Για τα περί σθένους, σας ενημερώνουμε ότι στην συγκεκριμένη εκδήλωση παρέστησαν πέντε μέλη του ΔΣ της ΟΠΣΕ με τον πρόεδρο της ΟΠΣΕ Λουκά Χριστοδούλου και αρκετά Σωματεία Μέλη της ΟΠΣΕ και δεν είχατε το σθένος να κάνετε έστω μια αναφορά, ενώ την ίδια ώρα ο ΓΓ  της ΟΠΣΕ βρισκόταν στην ετήσια εκδήλωση της Ενωσης Συλλαίων προς τιμήν του Αγίου Χαρίτωνος.

Για το δεύτερο άρθρο μας σχετικά με την παραίτηση του Λουκά Χριστοδούλου από την Ενωση Σμυρναίων δεν φαίνεται να σας άγγιξε η ουσία και το νόημα της παραίτησης αλλά το ποια ημερομηνία έγινε αυτή γνωστή. Απαντήθηκε παραπάνω ότι είχατε υποσχεθεί να ζητήσετε συγγνώμη…

Οσο για τα τεράστια εσωτερικά προβλήματα και το οικονομικό σκάνδαλο που αντιμετωπίζει η Ενωση Σμυρναίων, δεν χρειάζεται να ειπωθεί από κάποιον, είναι πασιφανές πλέον ότι πελαγοδρομείτε, με τις επιστολές που υπογράφετε μόνος σας, με την εξαφάνιση του ιστορικού διευθυντή της Μικρασιατικής Ηχούς Νίκου Βικέτου (Ν.Χ.Β) από το τελευταίο τεύχος της εφημερίδας σας, που ουδέποτε μας στέλνετε, με την αναστολή της έκδοσης των Μικρασιατικών Χρονικών, με τις 2-3 εκδηλώσεις τον χρόνο.

Για τους απαξιωτικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς και το μένος απέναντι μου, δεν μου επιτρέπει η παιδεία μου, ούτε καν να σας τους επιστρέψω, εκπλήσσομαι δυσάρεστα γιατί ήσασταν εκπαιδευτικός,  Διευθυντής Λυκείου και πέρασαν παιδιά από τα χέρια σας.

Για τα ψέματα σας ότι δεν έχω περάσει την πόρτα της Ενωσης Σμυρναίων ρωτήστε τους κ. Βικέτο, Τσίρκα κλπ. Για τα αήθη υπονοούμενα σας, περί των πρακτικών της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης της ΟΠΣΕ, είναι στη διάθεση σας. Η όποια μικρή συνεισφορά μου στον χώρο άλλωστε επιδοκιμάστηκε από τα Μικρασιατικά Σωματεία εκλέγοντας με πρώτο σε σταυρούς, κάτι που εσείς δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί συνήθως απουσιάζατε από τους αγώνες της ΟΠΣΕ κατά την περίοδο της προεδρίας σας στην Ενωση Σμυρναίων. Ανάξιο σχολιασμού το γεγονός ότι δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε τα mail του Δικτύου και της ΟΠΣΕ…

Το πιο ωραίο το άφησα για το τέλος όμως. Το Δίκτυο Μικρασιάτης αν γνωρίζετε, γιατί δεν φαίνεται να έχετε στοιχειώδη γνώση του διαδικτύου, είναι ενημερωτική καθημερινή ιστοσελίδα του χώρου μας, καταξιωμένη, έγκυρη,  με χιλιάδες αναγνώστες, μη κερδοσκοπική, δεν έχει λάβει χρήματα από κανέναν, δεν έχει συνδρομές, δεν έχει δωρεές, δεν έχει έσοδα από διαφημίσεις (χρησιμοποιεί μόνο διαφημίσεις της google, αυτές τις πολύχρωμες… αν δεν ξέρετε τι σημαίνει αυτό, μπορούμε να σας κάνουμε ένα σεμινάριο) και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον διαχειριστή της. Αν έχετε στοιχεία για το αντίθετο σας προκαλούμε να τα καταθέσετε αλλιώς μας δίνετε το δικαίωμα να σας χαρακτηρίσουμε κοινό συκοφάντη και απαιτούμε να μας ζητήσετε δημόσια συγγνώμη. Και αυτή τη φορά εγγράφως!!!

δπ (Δημήτρης Παντέλας)

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  7  =  14