Αντίδραση της ΠΟΕ για τα εγκαίνια στο Τουρκικό προξενείο

kemal
Θεσσαλονίκη 19-8-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια πρωτοφανή ένδειξη ραγιαδισμού και Μιθριδατισμού Yφυπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και άλλοι Έλληνες αξιωματούχοι παρέστησαν σε εκδήλωση εγκαινίων “Μουσείου Κεμάλ Αταττούρκ” την επομένη της μεγάλης Πανορθόδοξης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην κατοικία που ψευδώς αναφέρεται ως “λίκνο του Μουσταφά Κεμάλ” όπισθεν του Τουρκικού Προξενείου στην Θεσσαλονίκη.

Η ομιλία του Έλληνα αξιωματούχου κινήθηκε στα όρια της νομιμότητας αν δεν τα υπερέβην καθώς εξύμνησε δημοσία άνδρα ο οποίος ευθύνεται για τον θάνατο χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου, της Ιωνίας, Αρμενίων και Ασσυρίων.

Η ύβρις έφτασε στο σημείο, να αναφέρεται η Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη ως “Ισταμπούλ” στην Ελληνική εκδοχή του μηνύματος που ήταν αναρτημένο στο βήμα από το οποίο μίλησε ο Έλληνας Υφυπουργός.

Η επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε περί “αυξήσεως του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία” στην Θεσσαλονίκη λόγω της λειτουργίας του “Μουσείου” δεν μας βρίσκει σύμφωνους γιατί εμείς πιστεύουμε οτι η αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Τουρκία προς την Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει μόνο σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και καλών φιλικών σχέσεων και όχι με ανιστόρητες ενέργειες εκ μέρους των Ελλήνων αξιωματούχων.

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εκώφευσε απελπιστικά στις προειδοποιήσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντος σε Τζαμί.

Προσέτρεξε όμως με ανώτερο στέλεχος του στην Κεμαλικής έμπνευσης και αισθητικής, παρωδία εγκαινίων σε χώρο που δεσπόζει μάλιστα κέρινο ομοίωμα του Κεμάλ Μουσταφά καθώς και εικόνες, χάρτες και φωτογραφίες από την παραστρατιωτική του δράση εναντίον των Ελλήνων για την οποία καταδικάστηκε από Συμμαχικό δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη.

Το πνεύμα “Ρεπούση” έχει διαποτίσει καθώς φαίνεται την Ελλαδική πολιτική τάξη σε βαθμό που κορυφαίοι αξιωματούχοι να σύρονται σε ανθελληνικές εορτές Μίσους και τιμής σε σφαγείς Ελλήνων.

Καταδικάζουμε την άνω ενέργεια των Ελλήνων αξιωματούχων που παρέστησαν και ζητούμε από την Ελληνική κυβέρνηση τις πρέπουσες εξηγήσεις.
Ο Πρόεδρος                                                Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Παρχαρίδης                                       Γιώργος Γεωργιάδης

, , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *