Αναζητώντας την κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ των Μικρασιατών

Αγαπητό site mikrasiatis.gr,

  είμαι ένας νεαρός, Μικρασιάτης στην καταγωγή, μεταπτυχιακός φοιτητής από τη Θεσσαλονίκη.
Διάβαζα την ιστοσελίδα σας και βρήκα διάφορα links ενώσεων που ομιλούν για κοινωνική αλληλεγγύη και πρόνοια μεταξύ των Μικρασιατών προσφύγων και των ατόμων γενικότερα, καθώς έφερα στο μυαλό μου τους παππούδες που έχασα στη Μικρασιατική Καταστροφή, τον τρόπο ζωής των παιδιών τους (που ήρθαν στον Ελλαδικό χώρο κυνηγημένοι αλλά κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους), και την τωρινή κατάσταση που μας σπρώχνει στο πουθενά.
  Αποτελώ μέλος μιας οικογένειας που θρηνεί τον πατέρα της εδώ και 2 χρόνια, σαν συνέπεια του άγχους που προκαλεί η οικονομική κρίση, και δυσκολεύεται πλέον να εξασφαλίσει τα προς το ζειν. Όντας φοιτητής  και έχοντας το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού αντιμετωπίζω καθημερινά το φάσμα της ανεργίας αφού όλες μου οι αιτήσεις πέφτουν στο κενό, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για εθελοντική εργασία σε Δήμους και Νομαρχίες καθώς φαίνεται πως και η προσφορά της γνώσης του καθενός μας, ακόμα και αφιλοκερδώς, σήμερα δεν είναι επιθυμητή. Έτσι, και οι λίγες διαθέσιμες δουλειές που ζητούν προϋπηρεσία ως προαπαιτούμενο δεν μπορούν να πλησιασθούν καν από έναν οποιονδήποτε νέο .
  Αναρωτιέμαι αν στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης που επιδεικνύουν τα μέλη των Μικρασιατικών ενώσεων προς τους Έλληνες πολίτες και απογόνους προσφύγων βρίσκονται κάποια προγράμματα υποτροφιών για σπουδές στο εξωτερικό, ή έστω κάποια άτομα με οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν ώστε σταδιακά να βοηθήσω με τη σειρά μου την οικογένειά μου να επιβιώσει καθώς ο αδερφός μου είναι επίσης φοιτητής και η μητέρα μου στα πρόθυρα νευρικής κρίσης…
  Εννοείται πως όλα τα στοιχεία μου (πτυχία-διαπιστεύσεις-συστατικές επιστολές καθηγητών) βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας, όπως και η φυσική μου παρουσία όπου εσείς κρίνετε απαραίτητο.
  Τέλος, θα ήθελα να σας αναφέρω πως οι ρίζες μου κρατούν από το Ικόνιο και την Προύσα. Γνωρίζω πως δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι ο πόνος των προσφύγων για τον ξεριζωμό τους είναι ίδιος ανεξαρτήτου τοποθεσίας, αλλά θεωρώ σωστό να σας το γνωστοποιήσω.
  με εκτίμηση,
Γ.Σ.
τα στοιχεία του συντάκτη είναι  στη διάθεση καθε ενδιαφερομένου από το mikrasiatis.gr
Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

23  +    =  29