Ανακοίνωση ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ για την Αναγνώριση ως Ανεξάρτητου Ευαγούς Ρωμαίικου Ιδρύματος του Κεντρικού Παρθεναγωγείου Σταυροδρομίου

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών

Ανακοίνωση 16-11-2011

Για την Αναγνώριση ως Ανεξάρτητου Ευαγούς Ρωμαίικου Ιδρύματος του Κεντρικού Παρθεναγωγείου Σταυροδρομίου

Το ΔΣ της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ έχοντας ενημερωθεί για την απόφαση του Συμβουλίου της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων (ΓΔΒ) της Τουρκίας για την αποκατάσταση της ιδιοκτησίας και της αυτοτελούς νομικής προσωπικότητας του Κεντρικού Παρθεναγωγείου Σταυροδρομίου ως Ομογενειακού Ιδρύματος  εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση του.

Η απόφαση αυτή μετά από μια πολυετή εκκρεμότητα και περιπέτεια έχει τον χαρακτήρα της αποκατάστασης και δικαιοσύνης.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μας προ ςτον κ. Λ.Π. Βίγκα, εκπρόσωπο των Μειονοτήτων στο Συμβούλιο του  ΓΔΒ που υπήρξε ο ουσιαστικός παράγοντας της επιτυχίας αυτής. Συγχαίρουμε όλους που αγωνίστηκαν με πίστη για τον δίκαιο αυτό αγώνα και ιδιαίτερα τα ΔΣ του Συνδέσμου  Κεντρικιάδων Αθηνών.

Μνημονεύουμε με ευγνωμοσύνη τους αείμνηστους Δημήτριο Κώτσια για την πολυετή αφοσίωση του στο Κεντρικό και Ντιράν Μπακάρ δικηγόρο του Ιδρύματος.

Το Κεντρικό Παρθεναγωγείο προσέφερε για 150 χρόνια ανεκτίμητες υπηρεσίες παιδείας στον Ελληνισμό της Πόλης. Κατόπιν τη ςθετικής αυτής εξέλιξης  θα πρέπει το ιστορικο αυτό Κτίριο να αξιοποιηθεί προς όφελος  της Ομογένειας, πράγμα που θα υποστηρίξουμε ως ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ με όλες μας τις δυνάμεις.

Το ΔΣ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  54  =  63