Δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο για να καταλάβετε γιατί το πρόβλημα είναι βαθύτερο και η Ρεπούση αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Οι πολιτικοί μας και φυσικά οι δημοσιογράφοι μας είναι οι ίδιοι ημιμαθείς, έχουν έλλειψη γνώσης του θέματος και ακόμα κι αυτοί που είναι προσφυγικής καταγωγής, για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι η εκλογική τους πελατεία. Δεν είναι κακό να μαθαίνει κανείς έστω και σε μεγάλη ηλικία, γηράσκω αεί διδασκόμενος, έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας.
Για το νομοσχέδιο
Δεν έχει καμία σημασία για τον Προσφυγικό Ελληνισμό, αν δεν συμπεριληφθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο η αναφορά στη Γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής (όλου του Ελληνισμού και όχι μόνο των Ποντίων) καθώς και η αναγνώριση των Γενοκτονιών όχι μόνο όσων αναγνωρίζονται με αμετάκλητη απόφαση Ελληνικών ή Διεθνών Δικαστηρίων, όπως αναφέρει η πρόταση με την οποία συμφωνεί και η Ρεπούση, αλλά και όσων έχουν αναγνωριστεί με ομόφωνα ψηφίσματα από την Ελληνική Βουλή. Στην περίπτωση μας δεν εχουμε κάποια δίκη, δεν δίκασε κανένα δικαστήριο την Τουρκία για τη Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων.
Η Γενοκτονία είναι ΜΙΑ και ενιαία
Τα έχουμε πεί πολλές φορές και σε πολλά κείμενα, αλλά θα το επαναλμβάνουμε όσο χρειάζεται, η Γενοκτονία είναι ΜΙΑ και αφορά ολους τους Ελληνες της Ανατολής, είτε είναι Πόντιοι, είτε Θράκες, είτε Ιωνες κλπ.
Ολα τα υπόλοιπα δείχνουν απλά το μέγεθος της ανυποληψίας, πολιτικών, ιστορικών, δημοσιογράφων και τελικά του ίδιου του Ελληνικού Κράτους, το οποίο έκανε για δεκαετίες ότι περνούσε από το χέρι του για να θάψει το προσφυγικό του παρελθόν. Την ίδια ώρα με τα χρήματα των Προσφύγων από τη Συνθήκη της Λωζάνης, ασκεί μικροπολιτική για τη Γιορτή της Τηγανίτας στη Θεσπρωτία, την Κάτω Πετρομαγούλα κλπ και υποθηκεύει παρανόμως τα ανταλλάξιμα κτήματα στην τρόικα, αφου δεν είναι ιδιοκτήτης αλλά διαχειριστής της. Τμήμα σε ελληνικό Πανεπιστήμιο Μικρασιατικών Σπουδών δεν υπάρχει δυστυχώς μέχρι σήμερα για να δούμε αν η σκέψη της Ρεπούση είναι και επιστημονικά επικρατούσα, ούτε κάποιο Μουσείο, ούτε, ούτε , ούτε….
Η Ελληνική Βουλή
Η Ελληνική Βουλή έχει καθιερώσει με νόμο 2 ημέρες μνήμης για ξεχωριστές γενοκτονίες, παρατείνοντας τη σύγχιση και δημιουργώντας αυτού του είδους τα προβλήματα. Μια των Ποντίων στις 19 Μαίου, σε μια ιδέα του Μιχάλη Χαραλαμπίδη και μετά από προταση του Ανδρέα Παπανδρέου και μια όλων των Μικρασιατών στις 14 Σεπτεμβρίου… Ελα όμως που και οι Πόντιοι είναι Μικρασιάτες…
Σε λίγο θα μας πούν άλλο οι Ελληνες και άλλο οι Λαρισαίοι…
Για την διευκόλυνση πολιτικών και καθε ενδιαφερόμενου παραθέτω τους ακριβείς τίτλους των νόμων:
19η Μαίου Νόμος 2193/1994 ΦΕΚ Α’ 32 Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Ποντου
14η Σεπτεμβρίου Νόμος 2645/98 ΦΕΚ Α’ 234 Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος
Δ.Π.