Εκδήλωση σε συνδιοργάνωση της
Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών & του κύκλου Μαγναύρα με τον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό
Ομιλία, με ταυτόχρονη παρουσίαση φωτογραφικού υλικού, για τo “Αϊβαλί – Γη της Αιολίας” από την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών κα. Αγγελική Ράλλη.
Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 και ώρα 8:00 μμ οργανώνεται από την Διακίδειο Σχολή Λαού Πατρών & τον κύκλο Μαγναύρα για τον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό εκδήλωση για το “Αϊβαλί – Γη της Αιολίας ” στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής, Κανάρη 58, Πάτρα.
Στην εκδήλωση θα ομιλήσει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών κα. Αγγελική Ράλλη, με ταυτόχρονη προβολή φωτογραφικού υλικού, για τη μικρασιατική πόλη των Κυδωνιών, γνωστή και ως Αϊβαλί. Θα υπάρξει αναφορά στην ιστορία, κοινωνική ζωή, οικονομία και εκπαιδευτική πολιτική του τόπου κατά τον 19ο και αρχές του 20ου αιώνα, καθώς και στην καταστροφή του 1922. Μέσα από τη γνώση, κρατιούνται οι θύμησές μας ζωντανές για αυτό που ήταν κάποτε ο Μικρασιατικός Ελληνισμός.
Η είσοδος είναι ελεύθερη — απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 2610 225180 (ώρες καταστημάτων) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση magnavra@gmail.com

“Αϊβαλί – Γη της Αιολίας” από την Διακίδειο Σχολή Λαού Πατρών & τον κύκλο Μαγναύρα
Facebook Comments Box