Αγιος Γεώργιος ο Κουδουνάς στην Πρίγκηπο

Κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου αν και ο ΄Αγιος γιορτάζει την 2η μέρα του Πάσχα γεμίζει απο πιστούς οι οποίοι πέρα απο την εκδρομή πραγματοποιούν τάματα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 23 ‘Απριλίου, την ημέρα δηλαδή πού εορτάζει ο Άγιος Γεώργιος και πανηγυρίζει το Μοναστήρι που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου στη Πρίγκηπο, δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές (35-40 χιλιάδες) καταφθάνουν, όχι μόνο από την Κωνσταντινούπολη αλλά και από άλλες πόλεις, για να προσκυνήσουν το Μεγαλομάρτυρα και να ζητήσουν την βοήθεια του στα προβλήματα τους.

Το παράδοξο είναι πως οι προσκυνητές καταφτάνουν στο μοναστήρι πάντοτε στις 23 Απριλίου άσχετα αν τυχαίνει να μετατίθεται η γιορτή για την 2η μέρα του Πάσχα.

Σχεδόν όλοι αυτοί οι προσκυνητές είναι αλλόθρησκοι μουσουλμάνοι. Πολλοί θα επιστρέψουν τον επόμενο χρόνο, για να ευχαριστήσουν τον Αι-Γιώργη, πού άκουσε την προσευχή τους και ικανοποίησε την επιθυμία τους, φέρνοντας και το απαραίτητο λάδι για το καντήλι του. Με συγκίνηση τους ακούς τότε να εξιστορούν ένας το πώς γιατρεύτηκε το παιδί του, άλλη το πώς έγινε μητέρα ύστερα από πολλά χρόνια ατεκνίας, τρίτος το πώς απέκτησε σπίτι κ.ο.κ.

Το εσωτερικό της εκκλησίας

Το δεύτερο πανηγύρι του Μοναστηριού γίνεται στις 24 Σεπτεμβρίου, εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης και της Άγιας πρωτομάρτυρας Θέκλης. Και με την ευκαιρία αυτή, συρρέει πάλι μεγάλο πλήθος προσκυνητών.

Ο δρόμος που οδηγεί προς τον λόφο του Αγ. Γεωργίου μέσα απο την πόλη της Πριγκήπου

24/04/2011

www.omogeneia-konstantinoupoli.com

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

5  +    =  7