You are currently viewing Αγιασμός γα τη νέα πολιτιστική χρονιά από την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν.Σερρών  «Ο Άγιος Πολύκαρπος»

Αγιασμός γα τη νέα πολιτιστική χρονιά από την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν.Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος»

Με την ευλογία και τις ευχές της εκκλησίας πραγματοποιήθηκε η έναρξη της πολιτιστικής χρονιάς 2017-2018, της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος». Το ξεκίνημα της πολιτιστικής περιόδου ελπιδοφόρο, καθώς με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε αγιασμός, με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στη χορωδία και στα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας.

Με την παρουσία πολλών μελών και φίλων της Αδελφότητας αλλά και τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός, το απόγευμα της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου 2017, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου, στην οδό Ικονίου 5, στις Σέρρες.

Εκπροσωπώντας τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, τον αγιασμό τέλεσε ο π. Θωμάς Τσιάγκας, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του μητροπολίτη κ. Θεολόγου για καλή και δημιουργική χρονιά.

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας Σωκράτης Κοτζάογλου, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους της Αδελφότητας, που στηρίζουν τις δράσεις της.

« Για μας ο Αγιασμός αποτελεί κάτι πολύ σημαντικό γιατί χωρίς την βοήθεια της εκκλησίας ο ελληνισμός δεν πορεύθηκε ποτέ σωστά» τόνισε ο κ. Κοτζάογλου και συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις δράσεις που προγραμματίζει η Αδελφότητα για την πολιτιστική  χρονιά 2017-2018.

 

«Πιστεύω ότι η πολιτιστική χρονιά 2017-2018 θα είναι μια από τις πλουσιότερες χρονιές. Θα έχουμε τον ετήσιο χορό μας στις αρχές Φεβρουαρίου, θα ακολουθήσουν τα Πολυκάρπεια στις αρχές Μαρτίου με μια σπουδαία εκδήλωση που θα κάνουμε και στον ιερό Ναό στα Σφαγεία εδώ στην περιοχή μας αλλά και μια απογευματινή συναυλία της μικτής χορωδίας μας όπου θα αποδοθούν τραγούδια της Μικράς Ασίας και θα τιμήσουμε τους χορωδούς που έχουν φύγει από την ζωή, περί τα 15 άτομα όλα αυτά τα 18 χρόνια που λειτουργεί η χορωδία μας. Επίσης  έχουμε σκοπό να κάνουμε μια ημερίδα που να αφορά τρεις άξονες την ανταλλάξιμη περιουσία και στα χρόνια που έχει καταργηθεί το Ταμείο Ανταλλαξίμων, την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων της Μικράς Ασίας και επίσης το τραύμα των προσφύγων που υπάρχει και ακόμη την ανάδειξη του σμυρναίικου τραγουδιού από την  Μικρά Ασία στην Ελλάδα. Είναι πολύ ενδιαφέρουσες ενότητες και πιστεύω ότι θα ενδιαφέρουν πολύ τον κόσμο και κυρίως τις νεότερες γενιές. Επίσης προγραμματίζουμε δύο παρουσιάσεις βιβλίων »ανέφερε και συμπλήρωσε

«Επίσης προγραμματίζουμε  σύντομα μια εκδρομή στην Νέα Καρβάλη , στο Ακόντισμα ,στο Καππαδοκικό χωριό, στην Στέγη Πολιτισμού της Νέας Καρβάλης, που είχαμε φιλοξενήσει στην 15η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση. Θα γίνουν πάλι οι εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης, το χορευτικό μας έχει σκοπό να πάει σε δύο τρία μέρη της Ελλάδος, στην Νέα Αρτάκη  Χαλκίδας, στην Νέα Σελεύκεια στην Θεσπρωτία και έχουμε μια πρόταση από τα Χανιά, από τον Σύλλογο Μικρασιατών  είμαστε αδελφοποιημένοι. Υπάρχει και μια πρόταση η χορωδία μας να πάει στο Αηδονοχώρι Βισαλτίας, από όπου κατάγεται η γνωστή Νίτσα Τσίτρα. Θεωρώ ότι θα είναι από τις πιο παραγωγικές χρονιές» σημείωσε ο κ. Κοτζάογλου

«Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε την Αδελφότητα, υπάρχουν τεσσάρων γενιών πρόσφυγες εδώ, από την δεύτερη έως την πέμπτη γενιά. Τα χορευτικά μας λειτουργούν κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και η χορωδία μας την Πέμπτη. Πιστεύω ότι για μια Ακόμη χρονιά θα αποδείξουμε ότι είμαστε μεγάλος σύλλογος και ότι εδώ το προφίλ μας είναι ψηλά», υποστήριξε ο πρόεδρος της Αδελφότητας.

.

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας ευχαρίστησε επίσης τους χορηγούς που στηρίζουν τις δράσεις του Συλλόγου όπως τις εταιρείες ΚΑΝΤΖΑΣ και ΝΕΚΤΑΡ του κ.Κουρτίδη, τα τοπικά ΜΜΕ, το αρτοποιείο Παπούλια, το ζαχαροπλαστείο Σωτηριάδη , το ανθοπωλείο Λαζαρίδη, το Κτήμα του Αποστόλη. «Να ευχαριστήσουμε όλες τις κυρίες που έκαναν μικρασιατικά αλλά και τα άλλα εδέσματα», κατέληξε  ο κ. Κοτζάογλου

Επισημαίνεται ότι στην Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος» λειτουργούν τμήματα χορευτικά, ενηλίκων (αρχαρίων και προχωρημένων) – παιδικό, και χορωδίας παραδοσιακής μουσικής  .

Στον αγιασμό παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών Θεόδωρος Αραμπατζής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Σερρών ,Στέφανος Φωτιάδης, η πρώην προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών και αρχαιολόγος και μέλος της Αδελφότητας Κατερίνα Περιστέρη, ο διοικητής της Τροχαίας Σερρών και μέλος της Αδελφότητας, Στέργιος Τσομπανίδης, ο πρόεδρος της ΠΟΘΣ Λευτέρης Χατζόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων» Οι Ακρίτες» Παύλος Καρυπίδης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών και Κατοίκων του Αγίου Ιωάννη Σερρών «Αλησμόνητες Πατρίδες», Πέτρος Άτσαλος, ο χοράρχης της Αδελφότητας Δημήτριος Αρδανιώτης, η διευθύντρια του Γυμνασίου Δημητριτσίου, Φωτεινή Δομουχτσή, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, μέλη της Αδελφότητας του χορωδιακού και χορευτικών τμημάτων της και πολλοί άλλοι.

Σύσσωμο παρέστη το  Δ.Σ. της Αδελφότητας στον Αγιασμό. Ο  Πρόεδρος Σωκράτης Κοτζάογλου, ο Αντιπρόεδρος, Βασίλης Κατιρτζόγλου, ο Γεν. Γραμματέας, Χαράλαμπος Χορταράς, η Ταμίας Μένια Μπασιά Κυριαζή, η Έφορος Ιματισμού και Χορευτικών Τμημάτων Κλεοπάτρα Κοτζάογλου, η Έφορος Γαστρονομίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριάνθη Μήτσιου, η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Δήμητρα Μετόκη Δασκάλου, η Έφορος Λαογραφίας και Βιβλιοθήκης Σοφία (Σίσσυ) Μπιτζίδου, και η Έφορος Μουσείου και Εστίας, Γιαννούλα Ζαχαρίου.

Στο τέλος του Αγιασμού προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους πεντανόστιμα παραδοσιακά μικρασιάτικα εδέσματα ,αλμυρά και γλυκά, αλλά και άλλα εδέσματα,παγτρεύοντας γεύσεις από το παλιό με το καινούριο, προσφορά των κυριών μελών του Συλλόγου. Οι παρευρισκόμενοι  πήραν  μια γεύση από την γαστρονομία της Μικράς Ασίας Η Αδελφότητα καλεί όλους τους Μικρασιάτες και τους φίλους της να την στηρίξουν στο εθνικό και πολιτιστικό της έργο.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  50  =  51