8ημερη εκδρομή στη Μικρασία του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης

Ο Σύλλογος Μικρασιατών νομού Ξάνθης «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» οργανώνει 8ήμερη εκδρομή στα παράλια της Μ. Ασίας (Δυτικά-Μεσογειακά Παράλια- Παράλια Αιγαίου), από 03 μέχρι 10 Ιουλίου.

Η τιμή της εκδρομής είναι 645 ΕΥΡΩ.

Περιλαμβάνει την μεταφορά αεροπορικώς από Κωνσταντινούπολη-Αττάλεια και στη συνέχεια οδικώς, 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία με ημιδιατροφή (πρωινό-βραδινό), ξεναγό, διόδια αυτοκινήτου, επιβατών.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδρομής στα γραφεία του Συλλόγου, Βασ. Σοφίας 25 (Γήπεδο Ξάνθης), τηλ. 25410-70050 και στο τουριστικό γραφείο του κου Πυριλίδη τηλ 6944545875 .

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Παρασκευή 02/07/10:Αναχώρηση το βράδυ από Ξάνθη για αεροδρόμιο Κων/πολης.

Σάββατο 03/07/10: Αναχώρηση το πρωί από το αεροδρόμιο για Αττάλεια. Θα επισκεφθούμε την αρχαία πόλη Πέργη με τον περίφημο ναό της Αρτέμιδος, την ονομαζόμενη Περγαία, την πύλη του Θριάμβου, την αρχαία Άσπενδο με το περίφημο θέατρο της. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Αττάλλεια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για επισκέψεις στην παλιά πόλη, την παραλία, την πύλη του Ανδριανού. Δείπνο στο ξενοδοχείο και βραδυνή προαιρετική έξοδος .

Κυριακή 04/07/10: Πρωινό και αναχώρηση για Πάταρα. Κατά την διαδρομή θα δούμε την αρχαία πόλη Φασηλίς, την Φοινίκη, τα Μύρα, την εκκλησιά του Αγίου Νικολάου και το Κάς. (230 χιλ)

Δευτέρα 05/07/10: Πρωινό και αρχίζουμε την περιήγηση στις αρχαίες πόλεις Ξάνθος, Λεβίσι, Μάκρη, Κάουνος, Μαρμαρίδα, Αλικαρνασσό. Γεύμα ατομικό και αναχώρηση για δίδυμα. Δείπνος. (320 χιλ)

Τρίτη 06/07/10: Πρωινό και επίσκεψη στο ναό του Δίδυμου Απόλλωνα στην αρχαία Μήλιτο, την Πριήνη στην Αρχαία Έφεσο. Ξενάγηση θα δούμε την βιβλιοθήκη του κελσίου, την μαρμάρινη οδό των Κουρητών, την Αρκαδιανή οδό ,το σπίτι του έρωτα κ.α. Επίσκεψη στο νησί των πουλιών (Κουσάντασι) χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στη Σμύρνη αφού προηγουμένως επισκεφτούμε τον Κιρκιντζέ. Δείπνο.

Τετάρτη 07/07/10: Πρωινό και αναχώρηση για την χερσόνησο της Ερυθραίας. Θα επισκεφθούμε τα Βουρλά, τα Αλάτσατα, τον μεγαλοπρεπή ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, την Κάτω Παναγιά, την Κρήνη, το Γενοβέζικο κάστρο, τον ναό του Αγίου Χαραλάμπους, την Αγία Παρασκευή. Γεύμα ατομικό. Κατά την Επιστροφή στη Σμύρνη θα σταματήσουμε στις Κλαζομενές. Επίσκεψη αρχαιολογικού χώρου. Άφιξη στη Σμύρνη. Δείπνο.

Πέμπτη 08/07/10: Πρωινό και επίσκεψη στη Φώκαια, Μενεμένη, Κορδελιό και από την παραλία θα περάσουμε με καραβάκι στην παραλία της Σμύρνης. Ελεύθεροι για την αγορά της Σμύρνης και για καφέ. Δείπνο.

Παρασκευή 09/07/10: Πρωινό και αναχώρηση για το όμορφο Αϊβαλί. Πρώτα όμως θα δούμε την αρχαία Πέργαμο, το Ασκληπιείο, την Ακρόπολη με τον βωμό του Δία, την αγορά με τα παλιά ελληνικά σπίτια, την παλαιοχριστιανική Βασιλική του Αγίου Ιωάννη, το αρχαίο Σεράπειον. Στην Πέργαμο σας προτείνουμε γεύμα και στη συνέχεια αναχωρούμε για την Δικέλεια και κατόπιν στο Αϊβαλί όπου θα δειπνήσουμε, αφού προηγουμένως επισκεφθούμε τα Μοσχονήσια τον ερειπωμένο ναό των Ταξιαρχών βλέποντας την πατρίδα του Κόντογλου, του Βενέζη, του Παγιουμτζή που πρίν το 1922 είχε 40.000 Έλληνες.

Σάββατο 10/07/10: Πρωινό και αναχώρηση για την Άσσο την πιθανή πρωτεύουσα των Λεγέρων, την ακρόπολη όπου ο Αριστοτέλης ίδρυσε εδώ την φιλοσοφική σχολή. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην αρχαία Τροία. Ξενάγηση και μετάβαση στα Δαρδανέλια, για να περάσουμε ακτοπλοϊκώς στην Ευρώπη, τελωνειακός έλεγχος και άφιξη στην πόλη μας

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  3  =  8