8η Μικρασιατική Συνάντηση Πάρου στο Άσπρο Χωριό, το Μικρασιατικό επίκεντρο του νησιού

Για 8η συνεχή χρονιά υλοποιήθηκε και φέτος ο θεσμός της Μικρασιατικής συνάντησης με επίκεντρο το Άσπρο Χωριό γνωστό για τις μικρασιάτικες ρίζες του.
Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Εθνομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» σε συνεργασία με το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα και την Χορωδία Νάουσας Πάρου οργάνωσαν και φέτος τις εκδηλώσεις για την Μικρασία φιλοξενώντας τον Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ» Νέας Λαμψάκου Ευβοίας.
Στην εκκλησία: Το πρωί της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου μετά την Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου, αντιπροσωπείες των Συλλόγων  πλαισίωσαν κατά την λιτανεία την ιερή εικόνα του Οσιομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Άσπρο Χωριό ανάμεσα σε πλήθος κόσμου.
Στην κεντρική εκδήλωση: Το βράδυ της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου στο Άσπρο Χωριό δόθηκε η ευκαιρία στον κόσμο που παραβρέθηκε, να παρακολουθήσει και φέτος μια πανδαισία μουσικής, χορών, θεατρικών δρώμενων και τραγουδιών της Μικρασίας, της Ίμβρου, και της Πάρου.
Η εκδήλωση άρχισε με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού με μικρασιατικό περιεχόμενο ενώ ακολούθησαν τραγούδια της Ερυθραίας και της Προποντίδας από την Χορωδία Νάουσας υπό την διεύθυνση της μουσικού κ. Φένιας Θεοφίλου. Στη συνέχεια η χορωδία απέδωσε τραγούδια της Ίμβρου που χόρεψαν τα παιδιά του Άσπρου Χωριού χορευτικό τμήμα του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος Νάουσας. Ο φιλοξενούμενος Σύλλογος «ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ» παρουσίασε σχετικό δρώμενο και έδειξαν τις εξαιρετικές τους χορευτικές ικανότητες παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από τα παράλια της Μ. Ασίας σε δύο μέρη υπό την επίβλεψη του χοροδιδάσκαλου κ. Βαγγέλη Κυριακόπουλου. Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς της Καππαδοκίας και της Πάρου από το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Πάρου.
Οι μουσικοί ήταν, από την Νέα Λάμψακο οι Νίκος Καραουλάνης βιολί και τραγούδι, Αντώνης Δρακονάκης λαούτο  και Χριστίνα Ράïου τραγούδι, ενώ από την Πάρο οι Μανώλης Δελέντας, Μαρουσώ Μενέγου και Γιάννης Κονταράτος  στο βιολί, Παναγιώτης Μενέγος στο λαούτο, Φένια Θεοφίλου στο τουμπερλέκι  και Άννα Ρούσσου στο τραγούδι. Στην τσαμπούνα και το τουμπάκι ήταν οι Βασίλης Τριαντάφυλλος και Γιάννης Ρούσσος.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με ανταλλαγή δώρων και με μικρασιατικά φαγητά και γλυκά που προσφέρθηκαν απλόχερα στα μέλη της χορωδίας και των χορευτικών ομάδων από τον σύλλογο «ΑΤΛΑΝΤΙΣ».

[nggallery id=50]

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

9  +  1  =