6ήμερη εκδρομή στη Μικρασία από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ευόσμου

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ευόσμου, σεβόμενος αφενός το καθήκον του για τη διατήρηση των ιστορικών του δεσμών και αφετέρου την επιθυμία των εκατοντάδων μελών του, διοργανώνει 6ήμερη οδική εκδρομή – προσκύνημα στη μητέρα γη της Μικράς Ασίας. Το κόστος ανέρχεται στα 280 ευρώ. Πληροφορίες κ. Αθήνα Γκουλιάμη, τηλ. 6944328004. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

 

1η μέρα 21/05/12 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΔΡΑΜΥΤΙΟ

Αναχώρηση από τα γραφεία του συλλόγου στις 6 το πρωί και με στάση στα καφέ έξω από τη Ξάνθη, άφιξη στα σύνορα. Στάση στα αφορολόγητα για αγορές. Διέλευση συνόρων Τουρκίας και μέσω Κεσσάνης – Καλλίπολης στάση για φαγητό. Άφιξη στη Παλιά Μάδυτο απ’ όπου θα πάρουμε το φέρυ να περάσουμε τα Δαρδανέλια και θα φτάσουμε στο Τσανάκαλε. Θα επισκεφθούμε τη Τροία και στη συνέχεια το Αδραμύτιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο όπου απολαύσουμε τις ανέσεις του (πισίνα, σάουνα, χαμάμ, κτλ),δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2η μέρα 22/05/12 :ΑΔΡΑΜΥΤΙΟ –ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ-ΑΙΒΑΛΙ- ΣΜΥΡΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την προαιρετική κρουζιέρα στα πανέμορφα Μοσχονήσια, ένα σύμπλεγμα από 22 μικρά νησάκια διακοσμημένα στο κόλπο του Αϊβαλιού. Θα αποβιβαστούμε στη Τζούντα, το μεγαλύτερο νησί, όπου συνδέεται οδικώς με το Αιβαλί. Εκεί θα επισκεφθούμε το Ναό των Ταξιαρχών του 1890, θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια και θα καταλήξουμε στη περιοχή με τα παραδοσιακά ταβερνάκια όπου θα απολαύσουμε φρέσκα θαλασσινά και τοπικό ρακί. Αναχώρηση για τη καλλίστη των πόλεων τη Σμύρνη. Μέσω Φώκιας , Μαγνησίας(Μανίσα) και Μενεμένης φθάνουμε στη Σμύρνη. Άφιξη στο ξενοδοχείο , τακτοποίηση στα δωμάτια και αναχώρηση για το περίφημο παζάρι της Σμύρνης( Κονάκι) όπου δεσπόζει το Οθωμανικό ρολόι, το οικόσημο της Σμύρνης. Χρόνος ελεύθερος για αγορές, επιστροφή στο ξενοδοχείο , δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η μέρα 23/05/12: ΣΜΥΡΝΗ-ΕΦΕΣΟΣ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ- ΣΜΥΡΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την Έφεσο (Εφές).Μέσω Μπουρνόβα, Μπουτζά και Κουκλουτζά συνεχίζουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Εφέσου. Θα περιηγηθούμε σε όλη την Αρχαία Έφεσο με το Ωδείο,Πρυτανείο, θέατρο, βιβλιοθήκη Κέλσου, γυμναστήριο, το ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου (Αρτεμίσιο) και θα δούμε το ναό στο κέντρο της πόλης (Άγιος Ιωαννης). Αφού τελειώσουμε την περιηγηση μας αναχωρούμε για το κοσμοπολίτικο θέρετρο Κουσάντασι (Νησί των πουλιών), ελεύθερος χρόνος, φαγητό εξ’ιδίων και έπειτα επιστροφή στην όμορφη Σμύρνη. Επίσκεψη στο Κορδελιό (Καρσίγιακα) που βρίσκεται απέναντι από τη Σμύρνη. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η μέρα 24/05/12: ΣΜΥΡΝΗ- ΤΣΕΣΜΕ-ΒΟΥΡΛΑ -ΣΜΥΡΝΗ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το Τσεσμέ (Κρήνη), παραθεριστικός προορισμός, γνωστός και από τη ναυμαχία στην οποία ο ρωσικός στόλος κατέστρεψε τον τουρκικό στο λιμάνι. Έπειτα θα περιηγηθούμε στα Αλάτσατα και μετά στα Βουρλά όπου βρίσκεται η θερινή κατοικία του ποιητή Σεφέρη αλλά και οι αρχαίες ΄΄Κλαζομεναί’’.. Ενδιάμεσα στάση για καφέ και φαγητό και συνεχίζουμε για την επιστροφή μας στη Σμύρνη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα 25/05/12 μέρα:ΣΜΥΡΝΗ-ΠΕΡΓΑΜΟΣ –ΑΔΡΑΜΥΤΙΟ ή ΑΙΒΑΛΙ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την ιστορική Πέργαμο πόλη συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό της Ιωνίας. Στο ενδιαμεσο στάση σε εργαστήριο όνυχα και συνεχίζουμε για τη Πέργαμο μία από τις πιο παλιές πόλεις της Ιωνίας και μια από τις πιο ιστορικές αρχαιοελληνικές πόλεις. Η Πέργαμος απλώνεται σε ένα λόφο κοντά στη σημερινή Μπέργκαμα. Με μια ματιά βλέπουμε ότι ακόμη και σήμερα διατηρεί όλη τη μεγαλοπρέπεια του παρελθόντος. Θα θαυμάσουμε την Ακρόπολη με τη φημισμένη Βιβλιοθήκη, θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο του φημισμένου Ασκληπιείου της Περγάμου με το αρχαίο τέμπλο, πασίγνωστο για τις μεθόδους θεραπείας, το κατηφορικό αρχαίο θέατρο, τα Ρωμαϊκά Λουτρά, την Αγορά, το ναό με το βωμό της Δήμητρας και τέλος την κόκκινη Βασιλική μία από τις επτά εκκλησίες της Αποκάλυψης. Αφού τελειώσει η περιήγηση μας ,ελεύθερος χρόνος για καφέ ή φαγητό. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στη περιοχή Αδραμυτίου ή στο Αιβαλί. Τακτοποιήση στα δωμάτιο , δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6η 26/05/12 μέρα:ΑΔΡΑΜΥΤΙΟ ή ΑΙΒΑΛΙ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής μέσω Τσανάκαλε. Στάση για καφέ, ελεύθερος χρόνος και παίρνοντας το καραβάκι φθάνουμε στη Μάδυτο. Στάση για γευμα στη Μάδυτο και συνεχίζουμε για Καλλίπολη, γενέτειρα της γνωστής σε όλους μας Σοφίας Βέμπο. Μέσω Κεσσάνης, άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  74  =  84