6η Μικρασιατική Συνάντηση Πάρου στο Ασπρο Χωριό

Για 6η συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ατλαντίς» Άσπρου Χωριού, το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα και η Χορωδία Νάουσας διοργανώνουν την Μικρασιατική Συνάντηση Πάρου, μια εκδήλωση με μικρασιάτικες μνήμες μέσα από δρώμενα, πολλή μουσική, τραγούδι και χορό.

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Άσπρο Χωριό

Φετινός φιλοξενούμενος είναι το προσφυγικό χορευτικό συγκρότημα «Γιασούμια» Δάσους Άχνας Κύπρου, ένας σύλλογος που τον συνδέουν πολλά με την Πάρο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1. Προβολή οπτικοακουστικού υλικού για την Μικρασία.

2. Έκθεση μικρασιατικής φωτογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο «Ι. Χρυσόστομος¨¨ Άσπρου Χωριού.

3. Το Μικρασιάτικο δρώμενο « Σμύρνη, πατρίδα μου» και τραγούδια με ζωντανή μουσική από την Χορωδία Νάουσας Πάρου, υπό την διεύθυνση της Φένιας Θεοφίλου.

4.Το Κυπριακό δρώμενο « Κύπρος-Μικρασία, η προσφυγιά» που συνοδεύεται από σχετικά τραγούδια.

5. Παραδοσιακής χοροί της Καππαδοκίας και της Ιωνίας από το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας.

6. Χοροί της Κύπρου από το Χορευτικό Συγκρότημα «Γιασούμια» Δάσους Άχνας Κύπρου με ζωντανή μουσική από την Κύπρο.

7. Κυκλαδίτικοι χοροί από το Χορευτικό Άσπρου Χωριού, τμήματος του Μουσ/κου Νάουσας.

8. Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν μικρασιατικά φαγητά και γλυκά από τις γυναίκες του μικρασιάτικοι Άσπρου Χωριού.

Η Κυπριακή αποστολή θα φιλοξενηθεί στο Άσπρο Χωριό από τον Π.Σ. «Ατλαντίς» ενώ την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου η Χορωδία Νάουσας θα την υποδεχθεί στην Αίθουσά της, στην Νάουσα.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

4  +    =  9