5 Hμέρες σε Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόννησα

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος σε συνεργασία με το ΘΕΑΤΡΟ «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ» Πραγματοποιούν εκδρομή

5 ΗΜΕΡΩΝ ΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ

27-31/10/2010

1ηΜΕΡΑ:ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Συγκέντρωση των εκδρομέων στο χώρο σας νωρίς το πρωί και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεσες στάσεις στη Λαμία, στα Τέμπη και στα σύνορα (Κήποι) για καφέ και φαγητό ελευθέρως. Το βράδυ, άφιξη στη Κωνσταντινούπολη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2ηΜΕΡΑ:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ-ΠΑΝΑΓΙΑ-ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ-MΠΑΛΟΥΚΛΙ:Πρωινό και αρχίζουμε με επίσκεψη, στο κέντρο της Ορθοδοξίας μας το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Φανάρι. Περιήγηση στο χώρο του Πατριαρχικού οίκου και θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Ακολουθεί η Παναγία των Βλαχερνών(εδώ για πρώτη φορά ψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος) και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί με το ονομαστό Αγίασμα και τους Τάφους των Πατριαρχών. Στη συνέχεια προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο όπου διασχίζοντας τις κρεμαστές γέφυρες που ενώνουν την Ευρώπη με την Ασία θα δούμε τις παλιές Ελληνικές συνοικίες και τα παλιά Ελληνικά σπίτια. Τελειώνοντας την κρουαζιέρα μας αναχωρούμε για το Θέατρο cesarie (στον κεράτιο Κόλπο) όπου θα παρακολουθήσουμε Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τις Χορευτικές ομάδες της «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ». Στην συνέχεια μετάβαση στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Δείπνο και διαν/ση.

3ηΜΕΡΑ:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑΠρωινό και ξενάγηση στο Μουσείο Ντολμα Μπαχτσε, παλάτι των άλλοτε Σουλτάνων, το καλύτερο μουσείο της Τουρκίας και από τα ωραιότερα της Ευρώπης. Αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στην προβλήτα της πόλης, όπου θα πάρουμε το πλοίο για να επισκεφθούμε τα μαγευτικά Πριγκηποννήσια. Πρώτος σταθμός η νήσος Χάλκη με τη Θεολογική Σχολή.(επίσκεψη). Ακολουθεί η νήσος Πρίγκηπος. Γεύμα σε παραλιακή ταβέρνα και βόλτα με την άμαξα (προαιρετικά)για να απολαύσουμε την γαλήνια ομορφιά του καταπράσινου νησιού αλλά και τις παλιές αριστοκρατικές επαύλεις, κυρίως Ελλήνων της Πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Το βράδυ ακολουθείστε προαιρετικά την πρότασή μας για διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με καλό φαγητό, μουσική και ΟΡΙΕΝΤΑΛ. Διανυκτέρευση

4ηΜΕΡΑ:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-(ΞΕΝΑΓΗΣΗ)-ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ-ΤΟΠ-ΚΑΠΙ-ΜΠΛΕ-ΤΖΑΜΙ-ΔΕΞΑΜΕΝΗ-ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ-ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ Πρωινό και ξεκινάμε με Μπλε Τζαμί, Βυζαντινό Ιππόδρομο-κτίστηκε τον 2ομ.χ αι. και ήταν ο δεύτερος κατά σειρά μεγάλος ιππόδρομος του κόσμου μετά τον ιππόδρομο στη Ρώμη. Θα δούμε τους εντυπωσιακούς κιονοβελίσκους, Αιγυπτιακό και Πλεκτό, τη Στήλη των Όφεων, τη Γερμανική Κρήνη και τη Δεξαμενή του Ιουστινιανού. Ακολουθεί το σύμβολο της ορθοδοξίας η θρυλική Αγιά Σοφιά. (ξενάγηση). Γεύμα. Συνεχίζουμε με το παλάτι Τοπ-Καπί. Επόμενος σταθμός η σκεπαστή αγορά (Καπαλί Τσαρσί) με τα 4.890 μαγαζιά. Χαλιά, κοσμήματα κ.α. θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξεν/χείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στην πλατεία Ταξίμ και στον πεζόδρομο του Πέρα, για να δοκιμάσετε σε ένα από τα τόσα ζαχαροπλαστεία της τα σιροπιαστά γλυκά.

5ηΜΕΡΑ:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ Πρωινό και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, με τις πιο όμορφες εικόνες και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την παραμονή μας στην Κωνσταντινούπολη. Μέσω της γνωστής πλέον διαδρομής Ραιδεστός, σύνορα, (έλεγχος) και με τις ανάλογες στάσεις για φαγητό καφέ και ξεκούραση φθάνουμε στην Αθήνα.

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ-ΤΡΙΚΛΙΝΟ

Από Αθήνα 350€ Από Βόρειο Ελλάδα 280 € ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 140€

Περιλαμβάνονται*Όλες οι μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν*Τέσσερις διαν/σεις στην Κων/πολη σε ξεν/χείο 4* με πρωινό μπουφέ*Τέσσερα γεύματα ή δείπνα*Έμπειρο αρχηγό*Ελληνόφωνο ξεναγό για όλες τις ξεναγήσεις βάσει προγράμματος*Ταξιδιωτική ασφάλεια βάσει Ε.Ε

Δεν περιλαμβάνονται*Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους*Κρουαζιέρα Βοσπόρου*Βραδιά Οριενταλ Ποτά–Φιλοδωρήματα*Τα προαιρετικά και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα*Καραβάκι για τα Πριγκηπόννησα καθώς και το Θέατρο.

Σημειώσεις:*η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από το πρόγραμμα*απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα με Λατινικούς χαρακτήρες.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως 18/10/2010

α) Στα γραφεία της Ο.Π.Σ.Ε.

β) Κον Αθανάσιο Λαγοδήμο τηλ. 6945775728 ή 2105324102

γ) Κον Δημήτριο Κρασσόπουλο τηλ. 637463173

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  49  =  50