2ο Πανγεροντιανό Συμπόσιο

2ο ΠΑΝΓΕΡΟΝΤΙΑΝΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ

Γέροντας – Καβάλα, 7-8 Αυγούστου 2010
Θα διεξαχθεί στο Γέροντα της Καβάλας,τη … «μητρόπολη» των Γεροντιανών στην Ελλάδα, στην περιοχή όπου εγκαταστάθηκε η μεγαλύτερη μερίδα των Γεροντιανών από την Μικρά Ασία.

dance

Αγαπητοί Γεροντιανοί,

Το 1ο Πανγεροντιανό Συμπόσιο τον προηγούμενο Μάιο, η πρώτη πανελλαδική συνάντηση των Γεροντιανών μετά από 90 χρόνια που οργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Εστία της Νέας Σμύρνης ο Σύλλογoς «ο Διδυμαίος Απόλλων», μας γέμισε συγκίνηση και περηφάνια για την Καταγωγή μας και την Ιστορία μας. Η μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των Γεροντιανών από όλη την Ελλάδα, από Καβάλα, Αθήνα, Πάρο, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Σάμο, Νάξο, Κω, Ασπρόπυργο, Αμοργό, Ρόδο, Μύκονο, Λαμία, Εύβοια, Χανιά, Τρίκαλα, Τήνο, Πόρο και Λέρο μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη όρεξη και ενθουσιασμό αυτή τη σπουδαία προσπάθεια. Για να συσφίξουμε τις σχέσεις μας, να τιμήσουμε τους προγόνους μας, να μάθουμε την Ιστορία μας, να δημιουργήσουμε την Ενιαία-Πανελλαδική Γεροντιανή μας Κληρονομιά.

Οι προετοιμασίες για το 2οΠανγεροντιανό Συμπόσιο ήδη αρχίσανε.

Θα διεξαχθεί στο Γέροντα της Καβάλας,τη … «μητρόπολη» των Γεροντιανών στην Ελλάδα, στην περιοχή όπου εγκαταστάθηκε η μεγαλύτερη μερίδα των Γεροντιανών από την Μικρά Ασία.

Σαν ημερομηνία επιλέχθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου του 2010, για δύο κυρίως λόγους: γιατί αποτελεί παράδοση πλέον στο χωριό να υποδέχεται κάθε χρόνο σ’ αυτή την ημερομηνία με γιορτές και εκδηλώσεις τους μετανάστες-ξενιτεμένους Γεροντιανούς που έρχονται από μακριά για να ξανασμίξουν με τους συγγενείς τους και, δεύτερο, γιατί θα είναι μια ευκαιρία και για τους Γεροντιανούς από τα άλλα μέρη της Ελλάδας και τα νησιά να οργανώσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην όμορφη Μακεδονία και να παρευρεθούν και στο διήμερο 2ο Συμπόσιο, στις 7 και8 του Αυγούστου 2010 στην Καβάλα.

*

Το 2οΣυμπόσιο θα έχει δικό του Θέμα με τίτλο «Τα πρώτα χρόνια στις Νέες Πατρίδες – η Αποκατάσταση». Στις διήμερες εργασίες του και δραστηριότητες θα προσπαθήσει να φωτίσει την ιστορία των Γεροντιανών προσφύγων τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα, με τον ερχομό τους και την εγκατάσταση σε διάφορες πόλεις και νησιά. Θα αναδείξει τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες που συνάντησαν οι πρόγονοί μας από το 1922 μέχρι το 1932, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας (από την Καβάλα μέχρι τον Άγιο Νικόλαο και από την Λέρο μέχρι τον Πειραιά) στην προσπάθειά τους να ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή.

Αγαπητοί Γεροντιανοί, όπου κι αν βρίσκεστε, όπου κι αν ζείτε σας περιμένουμε στο Γέροντα Καβάλας στις 7 του Αυγούστου 2010!!! Για να ανταμώσουμε και να γνωριστούμε, για να μάθουμε την Ιστορία μας, για να συγκινηθούμε και να γλεντήσουμε. Τα μέλη της Επιτροπής του 2ουΣυμποσίου περιμένουν τις ιδέες σας και την έμπρακτη συμμετοχή σας στις προετοιμασίες αυτής της μεγάλης Πανγεροντιανής Γιορτής.

Διαδώστε παντού το μήνυμα του 2ου Πανγεροντιανού Συμποσίου και το www.gerondas.gr

Με Φιλικούς Χαιρετισμούς

Γιώργος Κρητικός

Πρόεδρος του ΔΣ

Αριστογείτων Κώτσας

Συντονιστής διοργάνωσης του 2ου Συμποσίου

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  31  =  40