You are currently viewing 24ο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων

24ο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων

thraki2

Στην καρδιά της Θράκης μας εκεί, που και σήμερα ακόμη φυλάγονται  Θερμοπύλες αρχών και αξιών και συγκεκριμένα στις Φέρες, πραγματοποιήθηκε το 24 Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Σ.  σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο μέλος η «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Ένα γνωμοδοτικό με μεγάλη συμμετοχή, με την έγγραφή στη δύναμη της Π.Ο.Θ.Σ. νέων συλλόγων, με λόγο και αντίλογο, με θέσεις και τοποθετήσεις ουσίας αλλά και κριτική  εποικοδομητική που μας έδωσε τη δύναμη και το κουράγιο να οδηγούμε προς το μέλλον κοιτάζοντας από τον καθρέπτη προς τα πίσω.

Η Θρακιώτικη υποδοχή και φιλοξενία στο μεγαλείο της επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι στο σύνολο της η Θράκη μας είναι μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά.

Το συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα δεξιώσεων της Παναγίας Κοσμοσώτειρας. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Νικόλαος Γκότσης, η κα Μαρία Νάκου γραμματέας του 10ου Π.Σ.Θ. και ο πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε κ.Αθανάσιος Γιαλαμάς.

Στην έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Αλέξανδρου Περίφανου,  μέλους και χοροδιδασκάλου  του συλλόγου Λακκώματος ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ .

thraki3

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Σ. παρουσίασε τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας, 14 εκδηλώσεις από την αρχή της χρονιάς και ακολούθησε διάλογος ουσίας για τα παρακάτω θέματα όπως:

  • Η απουσία της Θρακιώτικης φορεσιάς από τη φρουρά της Προεδρίας της Δημοκρατίας
  • 10 Π.Σ.Θ. ουτοπία η πραγματικότητα
  • Κριτική για το 7ο Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα και ανάθεση για το 8ο
  • Επόμενο γνωμοδοτικό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ

-Παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία της Π.Ο.Θ.Σ. που ξεκίνησε τον Ιούνιο μήνα, σημαδιακή ημερομηνία γιατί και για το μνημείο στην Ι.Π. του Μεσολογγίου τέτοια εποχή είχαμε ξεκινήσει, με επιστολή που απέστειλε στους αρμόδιους φορείς για την απουσία της Θρακιώτικης φορεσιάς από την Προεδρική φρουρά εξηγώντας και τεκμηριώνοντας τους λόγους που επιβάλλεται η παρουσία της καθώς και τις απαντήσεις που έλαβε. Χειροκροτήθηκε και επικροτήθηκε η πρωτοβουλία αυτή και συμφώνησαν  τα μέλη στο να στηρίξουν και να συνδράμουν  την Π.Ο.Θ.Σ.

thraki4

-Όσον αφορά το 10 Π.Σ.Θ. έγινε εκτενής αναφορά στα γεγονότα που οδήγησαν στην αποστασιοποίηση μας, διαβάστηκε ψήφισμα που φέραμε και για το οποίο δηλώσαμε ότι επιδέχεται την όποια τροποποίηση και ότι θα πρέπει να επικοινωνήσουμε και με τους υπόλοιπους φορείς του Θρακικού Ελληνισμού, Π.Ο.Σ.Α.Ρ. ΠΑ.Ο.Ν.Ε και Ε.ΠΟ.ΦΕ οι οποίοι στηρίζουν τις μέχρι τώρα ενέργειες μας κοινοποιώντας τους τις αποφάσεις μας οι οποίες είναι:

1ον) Διαβούλευση και υπογραφή από όλους τους παραπάνω φορείς του ψηφίσματος.

2ον) Συμμετοχή των προέδρων στο συνέδριο ΜΟΝΟΝ την ώρα που είναι για τους πολιτιστικούς φορείς, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, ενώ τα μέλη σύλλογοι με τα λάβαρα τους θα βρίσκονται έξω από το χώρο, και ο εκπρόσωπος των φορέων θα καταθέσει τις θέσεις και τις απόψεις όλων μας  για τον τρόπο υλοποίησης των συνεδρίων, να διαβάσει τυχόν επιστολές των υπολοίπων , να αναγνώσει  και να καταθέσει το ψήφισμα και να κάνει γνωστό ότι τα συνέδρια θα τα αναλάβουν πλέον οι Ομοσπονδίες  και αν η περιφέρεια και οι κ.κ. δήμαρχοι της Θράκης μας θέλουν να είναι αρωγοί  όπως  γίνεται και με τις υπόλοιπες εθνικοτοπικές κοινωνίες,  Μικρασιατών, Ποντίων, Ηπειρωτών, Βλάχων, Σαρακατσάνων κλπ έχει καλώς.

thraki5

-Το 7ο Π.Π.Α, αποτελεί πλέον παρελθόν. Με τα καλά του και με τα όποια λάθη του, καταγράφηκε στο βιβλίο ιστορίας της Π.Ο.Θ.Σ. Η προσεχής οργανωτική επιτροπή θα πρέπει να λάβει υπόψη της και να επεξεργαστεί τα όποια λάθη έγιναν για την αρτιότερη οργάνωση του 8ου που ανατέθηκε στο σύλλογο Απαλού Αλεξανδρούπολης ο ΦΑΡΟΣ.

-Τέλος αποφασίστηκε το 25 γνωμοδοτικό συμβούλιο να γίνει στις Σέρρες από τη ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΕΡΡΩΝ

Ακολούθησε ένα γνήσιο Θρακιώτικο γλέντι, με πεντανόστιμες Θρακιώτικες γεύσεις και άφθονο κρασί από τη γη του Ορφέα μέχρι τις πρωινές ώρες.

thraki6

Αποχωριστήκαμε με την υπόσχεση να δουλέψουμε όλοι μεθοδικά για την ανάδειξη της Θρακιώτικης παράδοσης, να στηρίζουμε την Π.Ο.Θ.Σ. και να οδηγούμε προς το μέλλον μηδενός εξαιρουμένου  κοιτάζοντας από τον καθρέπτη προς τα πίσω.

Για το Δ. Σ. της Π.Ο.Θ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                               Η Γεν. Γραμματέας

Ελευθέριος Θ. Χατζόπουλος                                            Θεοδώρα Κακούλη

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

3  +  3  =