1ο Σεμινάριο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Ενωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας

Το σεμινάριο τελεί υπό την Αιγίδα

του Δήμου Κηφισιάς

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 και ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Μικρασιατών (οδός Καρασταμάτη & Δρυμπέτη 2, Νέα Ερυθραία), θα διεξαχθεί Σεμινάριο με θέμα τον Ελληνικό παραδοσιακό χορό των περιοχών Δεσκάτης Γρεβενών, Νοτίων Αγράφων Θεσσαλίας, Λέσβου και Πάρου.

Αναλυτικά με σειρά παρουσίασης: Δεσκάτη Γρεβενών: Εισηγητής Χρήστος Γαλάνης Νότια Άγραφα: Εισηγητής Ιωάννης Κατσής Λέσβος: Εισηγητής Γρηγόρης Γρηγορίου Πάρος: Εισηγητής Φώτιος Βελισσαρόπουλος

Θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα καθώς και θα προσφερθούν φαγητά και ποτά.

Οι εγγραφές και η παραλαβή φακέλου θα ξεκινήσουν στις 5.00 μ.μ. μέχρι την έναρξη της διδασκαλίας. Εκτός του φακέλου θα δοθεί και βεβαίωση συμμετοχής.

Στην Ένωση Μικρασιατών στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου με 1.380 αντικείμενα και περιλαμβάνει αυθεντικά κειμήλια από διάφορες περιοχές της Μ. Ασίας που έχουν διασωθεί. Τα εκθέματα είναι δωρεές από κατοίκους κυρίως της Νέας Ερυθραίας. Στο Μουσείο υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλους επισκέπτες. Την ημέρα του Σεμιναρίου θα είναι ανοικτό και επισκέψιμο για όλους τους συμμετέχοντες.

Επιμέλεια – Συντονισμός: Γιάννης Γαντζίας

Για δηλώσεις συμμετοχής – πληροφορίες: Ελένη Μάστορα: 6973632295, Εmail: emastoras@hotmail.com Μαρία Δημάκη: 6938188891

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 14 Μαρτίου

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

5  +  4  =