1ο Επιστημονικό Συνέδριο: “Θεσσαλονίκη, πρωτεύουσα των προσφύγων”

από 23 έως 25 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο Πρόεδροε κ. Σωτήρης Γεωργιάδης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού σας προσκαλούν στην έναρξη του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: “Θεσσαλονίκη, πρωτεύουσα των προσφύγων. Οι πρόσφυγες στην πόλη από το 1912 μέχρι σήμερα.” Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 25 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη.

Στο συνέδριο  συμμετέχουν 57 επιστήμονες από πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού (Μ. Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Η.Π.Α., Τουρκία, Σερβία), διαφόρων ειδικοτήτων όπως ιστορικοί, κοινωνικοί ανθρωπολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, φιλόλογοι, λαογράφοι, αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι, οικονομολόγοι, νομικοί, κ.α.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Twice a Stranger» (συμπαραγωγή της ΝΕΤ και της ANEMON Productions) και έκθεση φωτογραφικού υλικού και τοπογραφικών χαρτών με θέμα την εγκατάσταση των προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, τις δεκαετίες 1920 – 1930.

Πληροφορίες για το συνέδριο θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Ι.Α.Π..Ε.: www.iape.org.gr

Για περισσότερα στοιχεία μπορείτε να επικοινωνείτε με τo: Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού

Ανδρέα Παπανδρέου 29Α, 55134, Καλαμαριά

Τηλ.: 2310/432091 & 2310/434917

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

5  +  3  =