1η έκθεση Μικρασιατικών Κειμηλίων από το Σύλλογο Μικρασιατών Αιγάλεω “Νέες Κυδωνίες”

1η έκθεση Μικρασιατικών Κειμηλίων από τις συλλογές μας, στο Πνευματικό Κέντρο “Γιάννης Ρίτσος” στο Αιγάλεω, στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2012.

Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω “Νέες Κυδωνίες”

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Εκθεση Μικρασιατικών Κημειλίων από τις Συλλογές του Συλλόηου Μικρασιατων Αιγάλεω “Νέες Κυδωνίες” και του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού καθόλη τη διάρκεια του διημέρου.

Σάββατο 18:00
Εγκαίνια της Εκθεσης
Παρουσίαση της συντήρησης των Συλλογών του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω από το τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας.
Παρουσίαση των εκδόσεων του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού.

Κυριακή 18:00
Προβολή του ιστορικού ντοκιμαντερ “Γράμματα χωρίς παραλήπτη”  από το Ελληνικό Ιδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ)  σε σκηνοθεσία Ηλία Δημητρίου.
Παρουσίαση του βιβλίου της Αγάπης Μολυβιάτη Βενέζη “το χρονικό των 10 ημερών” στο οποίο βασίζεται το ντοκιμαντέρ.
Μικρασιατικοί σκοποί από τη χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω και κλείσιμο της έκθεσης.

Ωράριο λειτουρίας:
Σάββατο 11:00-20:00
Κυριακή 11:00-19:00

*είσοδος ελεύθερη

————————————————————————

Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω
«Νέες Κυδωνίες»
Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού (Καραϊσκάκη 2-4)
Αγαπητά μας μέλη,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 17 και 18 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο “Γιάννης Ρίτσος” ο σύλλογός μας ξετυλίγει τις αναμνήσεις… πραγματοποιώντας την 1η έκθεση Μικρασιατικών κειμηλίων με αντικείμενα που μας έχετε δωρίσει όλοι εσείς που μας στηρίζετε χρόνια και με σκοπό να εκτεθούν στο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού.
Το Μουσείο στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών και οργανωμένων επισκέψεων από σχολεία. Στην έκθεση αυτή θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ένα μέρος της δουλειάς που γίνεται στο Μουσείο μέσω της παρουσίασης των εκδόσεών του και της συντήρησης των συλλογών του. Από πέρσι ξεκινήσαμε σε συνεργασία με το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, τη συντήρηση ενός μεγάλου μέρος των συλλογών του που φυλάσσονται στο αρχείο του. Οι φοιτητές με τους καθηγητές τους, θα μας παρουσιάσουν ένα κομμάτι αυτών των εργασιών.
Στα πλαίσια αυτού του εορταστικού διημέρου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Γράμματα χωρίς Παραλήπτη” του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) σε σκηνοθεσία του Ηλία Δημητρίου. Συνάμα θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Αγάπης Μολυβιάτη-Βενέζη “Το Χρονικό των Δέκα Ημερών” στο οποίο βασίζεται το ντοκιμαντέρ. Τέλος η χορωδία του Συλλόγου μας, θα μας ταξιδέψει με τους Μικρασιάτικους σκοπούς της στη Μικρά Ασία.
Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς η παρουσία σας στις εκδηλώσεις αυτού του διημέρου. Για να θαυμάσουμε όλοι μαζί από κοινού τα αντικείμενα που έφεραν οι δικοί μας, οι γονείς μας και οι παππούδες μας από τη Μικρασιατική Γη.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την παρουσία σας καθώς και για την υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια.
Η πρόεδρος                 Η γραμματέας
Νίνα Τσιναρίδου           Έλλη Λαλέτσογλου

[mappress mapid=”82″]

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

45  +    =  48