10 Δήμους με Μικρασιατικά ονόματα καταργεί ο Καλλικράτης

Σε 10 ανέρχονται οι δήμοι με Μικρασιατικά ονόματα που καταργεί το νέο σχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση Καλλικράτης. Η αντίδραση των Μικρασιατικών Συλλόγων  συνεχίζεται  με αφορμή την ενημέρωση για το θέμα από τον προσφυγικό δήμο της Νέας Αλικαρνασσού Κρήτης  τον οποίο υπογράφουν  συνολικά 13 Σύλλογοι και Φορείς των Μικρασιατών.

Κείμενο συμπαράστασης απέστειλαν και οι Σύλλογοι Μικρασιατών “Η ΚΥΖΙΚΟΣ” Αργους Ορεστικού & Περιχώρων και ο Σύλλογος Περαμίων Κυζικηνών Νέας Περάμου Αττικής.

Μέχρι στιγμής αν και έχουν ενημερωθεί δεν έχει υπάρξει κάποιου είδους αντίδραση απο τις Ομοσπονδίες, την ΟΠΣΕ και την ΠΟΜΣ.

Το κείμενο του Συλλόγου Περαμίων Κυζικηνών

Ο Σύλλογος Περαμίων Κυζικηνών, που εδρεύει στη Νέα Πέραμο Αττικής, Δήμο κατ΄ εξοχήν προσφυγικό, συμμετέχει στον αγώνα όλων των Μικρασιατικών φορέων ενάντια στο σχέδιο «Καλλικράτης», που προβλέπει τη συνένωση των προσφυγικών Δήμων με άλλους Δήμους μεγαλύτερους. Η εφαρμογή του σχεδίου αυτού θα οδηγήσει στη σταδιακή κατάργηση και λήθη της ονομασίας των προσφυγικών Δήμων, με αποτέλεσμα να χαθεί η ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Ο Σύλλογος Περαμίων Κυζικηνών συμπαρίσταται στον αγώνα των κατοίκων της προσφυγικής Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και όλων των προσφυγικών Δήμων που δίκαια αντιδρούν και αρνούνται να δεχτούν την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Περαμίων Κυζικηνών

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

9  +  1  =