1-10 Οκτωβρίου 2010, εκδρομή στα παράλια της Μικράς Ασίας, Κωνσταντινούπολη, Καβάλα

Με τη συνεργασία των Συλλόγων: 1) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΑΤΣΑΤΙΑΝΩΝ “ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ” 2) ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ 3) ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΚΡΗΝΗΣ

Πραγματοποιείται 10ήμερη εκδρομή προσκύνημα στα παράλια των Αλησμόνητων Πατρίδων των προγόνων μας, της Μικράς Ασίας, από την Αρχαία Έφεσο και μέχρι τα σύνορα του Έβρου, μέσω Κωνσταντινουπόλεως. Για τον Έλληνα τα παράλια της Μικράς Ασίας έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί είναι ο τόπος που επί 3.000 περίπου χρόνια σφραγίσθηκε με την παρουσία του ελληνικού πολιτισμού.

Αναλυτικά τα μέρη που θα επισκεφθούμε είναι: ΧΙΟΣ – ΤΣΕΣΜΕ – ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΑΛΑΤΣΑΤΑ – ΛΙΤΖΙΑ – ΛΙΘΡΙ – ΒΟΥΡΛΑ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΥΡΛΩΝ – ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΟΣ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΑΙΒΑΛΙ – ΜΠΕΛΙΚΕΣΙΡ – ΠΡΟΥΣΑ – ΓΙΑΛΟΒΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΒΑΛΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ – ΒΕΡΓΙΝΑ – ΑΘΗΝΑ.

——————————————————————————–

01/10/2010, 1η HMEΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΧΙΟΣ:

Συγκέντρωση των εκδρομέων στον καθορισμένο χώρο και αναχώρηση στις 16.30 για Πειραιά. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 19:00 για Χίο. Διαν/ση εν πλώ.

02/10/2010, 2η ΗΜΕΡΑ: ΧΙΟΣ – ΤΣΕΣΜΕ – ΕΦΕΣΟΣ – ΣΜΥΡΝΗ – ΤΣΕΣΜΕ:

Άφιξη και συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου. Έλεγχος των διαβατηρίων και εν συνεχεία αναχώρηση για Τσεσμέ (Cesme). Η χερσόνησος του Τσεσμέ (Cesme) βρέχεται από τα νερά του Αιγαίου Πελάγους και βρίσκεται δυτικά της Σμύρνης. Το όνομα Τσεσμέ (Cesme) σημαίνει κρήνη-πηγή και αναφέρεται στις πολλές πηγές που υπήρχαν στην περιοχή κατά τον 18ο και 19ο αιώνα. Άφιξη μετά από 45 λεπτά περίπου στον Τσεσμέ και άμεση αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, βλέπουμε πολλά και όμορφα χωριουδάκια στα οποία έχει αναπτυχθεί η καλλιέργεια των εσπεριδοειδών. Άφιξη στην Έφεσο (Selcuk) και επίσκεψη σε έναν από τους καλύτερα διατηρημένους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. Στην Έφεσο θα δούμε τη βασιλική εκκλησιά του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Έφεσο μαζί με την Παναγία. Θα δούμε επίσης το χώρο όπου βρισκόταν ο Ναός της Αρτέμιδος, που θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, την Αρκαδική οδό, το ελληνιστικό θέατρο, το Νυμφαίο, το Στάδιο, το σιντριβάνι του Τραϊανού, το ναό του Αδριανού και τη βιβλιοθήκη του Κέλσου. Σχετική παραμονή στον αρχαιολογικό χώρο και αναχώρηση για τη Σμύρνη όπου θα πραγματοποιήσουμε μικρή περιήγηση της πόλης. Φθάνουμε στην Ευρωπαϊκή Σμύρνη, στη πλατεία με το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ. Ακολουθούμε την παραλιακή, όπου βρίσκεται το ωραιότερο και αναβαθμισμένο κομμάτι της Σμύρνης, τη Πούντα, το Φραγκομαχαλά. Βλέπουμε παλιά Ελληνικά σπίτια. Όλη η περιοχή σήμερα ονομάζεται Αλσατζάκ. Βλέπουμε το Ελληνικό Προξενείο, το εμπορικό λιμάνι, το σιδηροδρομικό σταθμό και το μεγάλο πάρκο της Σμύρνης, εκεί όπου ευρίσκονταν τα περισσότερα ελληνικά σπίτια τα οποία κάηκαν στη Μικρασιατική καταστροφή. Η περιοχή αυτή έχει μετατραπεί σε πάρκο και έχει 6 πύλες. Περνάμε από τη πλατεία, σημείο στο οποίο υπήρχε η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής, η οποία κάηκε εκ ολοκλήρου, από το Παρθεναγωγείο, την Ευαγγελική Σχολή και την εκκλησία του Αγίου Πολυκάρπου, τα οποία διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Επιστροφή στο Τσεσμέ (Cesme), άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

03/10/2010, 3η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΣΜΕ- ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ – ΛΙΤΖΙΑ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΑΛΑΤΣΑΤΑ – ΛΙΘΡΙ – ΒΟΥΡΛΑ – ΤΣΕΣΜΕ:

Η σημερινή μέρα θα μας φέρει σε εκπληκτικές τοποθεσίες και πανέμορφες περιοχές με περίσσιο κάλος και με θερμά φυσικά ιαματικά νερά, στον Κόλπο της Ερυθραίας. Ένας κόλπος που κλίνει μέσα του τα χωριά μας και τη δική μας ιστορία. Κάτω Παναγιά – Κιοστέ ή Αγία Παρασκευή, Αλάτσατα–Λιθρί–Βουρλά και άλλα χωριά, εκεί όπου ο ελληνισμός ανθούσε μέχρι το 1922. Παίρνουμε πρωινό και αρχίζουμε με πρώτο σταθμό την περιοχή της Κάτω Παναγιάς, παραλιακή κωμόπολη της Ιωνίας, που ήταν καθαρά ελληνική. Ούτε ένας Τούρκος μόνιμος κάτοικος δεν υπήρχε εκεί. Οι μαρτυρικοί Κατωπαναγιούσηδες θρήνησαν τον Αύγουστο του 1922, 800 νεκρούς που σφαγιάσθηκαν ή πέθαναν σε μπουντρούμια με βασανιστικά μαρτύρια. Οι λίγοι που απέμειναν τότε ζωντανοί, σύρθηκαν αιχμάλωτοι από τους Τσέτες στα βάθη της Ανατολής. Συνεχίζουμε με την Αγία Παρασκευή (Κιοστέ) ή Χωριό όπως λεγόταν. Έχει πανέμορφο λιμάνι με δύο μπούκες. Σώζονται πολύ λίγα σπίτια και εκκλησιές.

Συνεχίζουμε με τα Αλάτσατα (Alacati). Είναι κωμόπολη, που στο κέντρο της διατηρούνται τα περισσότερα κτίσματα από την εποχή των Ρωμιών τα οποία και αναπαλαιώνονται διότι το χωριό έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο. Στα Αλάτσατα νομίζεις ότι δεν έχει περάσει χρόνος από το 1922. Επίσκεψη στο καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο με την εκκλησία της Παναγίας των Εισοδίων. Το μέχρι πρότινος τζαμί, επισκευάζεται και αναπαλαιώνεται με άδεια του Τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού, για να λειτουργήσει ως μουσείο. Αρχιτέκτονας του ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, ήταν ο γνωστός Σμυρνιός Εμμανουήλ Καλονάρης. Κατά την ανακαίνιση του κτιρίου αποκαλύφθηκε επιγραφή στην οποία αναγράφεται ως έτος κατασκευής του Ναού το 1832. Το 1838, ο περίβολος του ναού στρώθηκε όλος με μικρά άσπρα και μαύρα βότσαλα που σχημάτιζαν διάφορα σχέδια (αιγαιοπελαγίτικο βοτσαλοτό). Τμήμα του περιβόλου σώζεται μέχρι σήμερα με το δικέφαλο αετό και τη χρονολογία κατασκευής. Το θαυμάσιο μαρμάρινο τέμπλο που κοσμεί το ναό κατασκεύασε ο Τηνιακός Ιωάννης Χαλεπάς ή Χαλαπάς (πατέρας του Γιαννούλη Χαλεπά) το 1874. Ο ρυθμός είναι μεικτός με πολλά νεοκλασσικίζοντα και μπαρόκ στοιχεία. Θα πιούμε καφέ στην παραδοσιακή πλατεία των Αλατσάτων όπου βρίσκεται το παλαιό Δημαρχείο και θα περπατήσουμε στα στενά σοκάκια με τα παραδοσιακά σπίτια.

Ακολουθεί επίσκεψη στο Λιθρί ή Ερυθρές που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του κράτους των Ερυθρών. Εκτός από σπίτια του Ελληνικού χωριού, διασώζονται στην κορυφή του υψώματος τα ερείπια των αρχαίων Ερυθρών με το μεγάλο αρχαίο θέατρο. Στην ακρόπολη των αρχαίων Ερυθρών υπάρχουν και τα ερείπια από το εκκλησάκι της Αγίας Ματρώνης. Απολαμβάνουμε μία από τις ωραιότερες θέες του Αιγαίου Πελάγους. Επόμενη επίσκεψη και τελευταία της ημέρας τα Βουρλά, εκεί όπου κατοικούσαν περίπου 35.000 Έλληνες. Τα Βουρλά ή Βρυούλα είναι πόλη της Ιωνίας, στο «λαιμό» της Ερυθραίας Χερσονήσου, στη Μικρά Ασία. Η περιοχή προς τη θάλασσα, το επίνειο των Βουρλών, λέγεται Σκάλα. Θα επισκεφθούμε το εξοχικό σπίτι της οικογένειας του Γεωργίου Σεφέρη που έχει μετατραπεί σε πανσιόν και διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Απ’ εδώ πέρασε ο Μέγας Αλέξανδρος και άφησε αθάνατο έργο: ένωσε με δρόμο τη Σκάλα με το νησάκι των Κλαζομενών (Αγίου Ιωάννου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διαν/ση.

04/10/2010, 4η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΣΜΕ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΑΙΒΑΛΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ):

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η σημερινή μέρα θα μας φέρει στην ιστορική Πέργαμο, την πιο παλαιά αρχαία και ιστορική πόλη της Ιωνίας συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό της Ιωνίας. Η Πέργαμος απλώνεται σε ένα λόφο κοντά στη σημερινή Μπέργκαμο (Bergama). Με μια ματιά βλέπουμε ότι ακόμη και σήμερα διατηρεί όλη τη μεγαλοπρέπεια του παρελθόντος. Θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο του φημισμένου Ασκληπιείου της Περγάμου με το αρχαίο τέμπλο, πασίγνωστο για τις μεθόδους θεραπείας, την Ακρόπολη της Περγάμου με το κατηφορικό αρχαίο θέατρο, τα Ρωμαϊκά Λουτρά, την Αγορά, το ναό με το βωμό της Δήμητρας και τέλος την κόκκινη Βασιλική μια από τις επτά εκκλησίες της Αποκάλυψης. Απαιτούμενη παραμονή για φαγητό (προαιρετικό) και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο γραφικό Αϊβαλί ή Κυδωνιές, το αγαπημένο χωριό των Φώτη Κόντογλου και Ηλία Βενέζη, όπου θα δούμε τα πανέμορφα ελληνικά σπίτια στα Μοσχονήσια και την εκκλησία των Ταξιαρχών. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά της πόλης. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο, δείπνο, διαν/ση.

05/10/2010, 5η ΗΜΕΡΑ: ΑΙΒΑΛΙ – ΠΡΟΥΣΑ:

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε μέσω Μπαλικεσίρ για την Προύσα (Bursa), μία από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Ανατολής. Φθάνοντας στην Πράσινη Πόλη, έτσι την αποκαλούν, θα επισκεφθούμε το Πράσινο Τζαμί, το οποίο είναι διακοσμημένο με μάρμαρο και επισμαλτωμένα κεραμικά πλακάκια με πράσινη και γαλάζια φαγιάνς, το Μαυσωλείο, τα λουτρά του Ιουστινιανού, τον τάφο του Καραγκιόζη, και θα καταλήξουμε στο παζάρι, με τα πολύ γραφικά δρομάκια του και τη σκεπαστή αγορά του, ίσως λιγότερο εντυπωσιακή από της Κωνσταντινούπολης, όπου όμως μπορεί κάποιος να βρει όλα τα αρώματα και τα μεταξωτά υφάσματα της Ανατολής. Η Προύσα ήταν από τα μεγαλύτερα παραγωγικά κέντρα ακατέργαστου μεταξιού και μεταξωτών υφασμάτων σε όλο τον κόσμο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

06/10/2010, 6η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΟΥΣΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ:

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη. Η σημερινή μέρα θα μας φέρει επισκέπτες σε μια άλλη ΄Ηπειρο. Από την Ασιατική πλευρά της Τουρκίας μέσω Γιάλοβας και περνώντας την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου το μεσημέρι φθάνουμε στην ΕυρωπαΪκή πλευρά της Τουρκίας και στη πόλη που αναμφισβήτητα υπήρξε πρωτεύουσα μεγάλων πολιτισμών, την Κωνσταντινούπολη. Αμέσως θα επισκεφθούμε το κέντρο της Ορθοδοξίας μας το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Θα περιηγηθούμε στο χώρο του Πατριαρχικού Οίκου. Θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, την ψηφιδωτή εικόνα του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, τις λειψανοθήκες των Αγίων Θεοφανώ, Ευφημίας και Σολομωνής, τμήμα της στήλης του δαρμού που δέθηκε και μαστιγώθηκε ο Χριστός και πολλές άλλες Άγιες εικόνες. Στη συνέχεια θα γίνει προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο, όπου διασχίζοντας τις κρεμαστές γέφυρες που ενώνουν την Ευρώπη με την Ασία, θα δούμε κατά μήκος της ακτής του Βοσπόρου, τις παλιές Ελληνικές συνοικίες και τα παλιά Ελληνικά σπίτια. Τελειώνοντας την κρουαζιέρα μας αναχωρούμε για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διαν/ση.

07/10/2010, 7η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ):

Πρωινό και αναχώρηση με τον ξεναγό μας για τον Βυζαντινό Ιππόδρομο. Κτίστηκε τον 2ο μ.Χ. αιώνα από τον αυτοκράτορα Σεπτήμο Σεβήρο, διαπλατύνθηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο και ήταν ο δεύτερος κατά σειρά μεγάλος ιππόδρομος του κόσμου μετά τον ιππόδρομο της Ρώμης με 400 μέτρα μήκος και 120 μέτρα πλάτος, σήμερα πλατεία Σουλτάν Αχμέτ. Θα δούμε τους εντυπωσιακούς κιονοβελίσκους, Αιγυπτιακό και Πλεκτό, τη Στήλη των Όφεων, τη Γερμανική Κρήνη, θα επισκεφθούμε το σύμβολο της Ορθοδοξίας τη θρυλική Αγιά Σοφιά (ξενάγηση). Στη συνέχεια το καταπληκτικό παλάτι Τοπ Καπί με τους αμύθητους θησαυρούς των σουλτάνων. Επόμενος σταθμός ένα εντυπωσιακό εστιατόριο όπου θα γευματίσουμε και στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στη σκεπαστή αγορά Καπαλί Τσαρσί με τα 4.890 περίπου μαγαζιά. Δερμάτινα, χαλιά, κοσμήματα κ.α. θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στην πλατεία Ταξίμ και στον πεζόδρομο του Πέρα, για να δοκιμάσετε σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Πόλης την Πολίτικη κουζίνα ή σε ένα από τα τόσα ζαχαροπλαστεία τα σιροπιαστά γλυκά. Διαν/ση.

08/10/2010, 8η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ:

Πρωινό και αναχώρηση με το πούλμαν για να περάσουμε από την Ευρώπη στην Ασία. Με καραβάκι θα μεταβούμε στα Πριγκηπόννησα. Πρώτος σταθμός η νήσος Χάλκη με τη θεολογική Σχολή (επίσκεψη). Ακολουθεί η νήσος Πρίγκηπος. Εδώ μπορούμε να γνωρίσουμε, πάνω σε παραδοσιακές άμαξες το καταπράσινο νησάκι και να επισκεφθούμε (προαιρετικά) για ένα προσκύνημα τον Αγιο Γεώργιο Κουδουνά. Γεύμα στο νησάκι. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ ακολουθείστε προαιρετικά την πρόταση μας για διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με καλό φαγητό, μουσική και ΟΡΙΕΝΤΑΛ. Διαν/ση.

09/10/2010, 9η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΒΑΛΑ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε τη Παναγία των Βλαχερνών, εδώ για πρώτη φορά ψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος, την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί με το ονομαστό Αγίασμα και τους Τάφους των Πατριαρχών. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, με τις πιο όμορφες εικόνες και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την παραμονή μας στην Τουρκία. Μέσω της διαδρομής Ραιδεστός, σύνορα (έλεγχος), φθάνουμε στην Καβάλα. Η Καβάλα είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου Νομού και γεωγραφικά βρίσκεται στην Βόρειο Ανατολική Ελλάδα. Είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους «Σύμβολο» και είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη και λιμένας της Μακεδονίας καθώς επίσης και ένα από τα στρατηγικότερα λιμάνια της Βορείου Ελλάδος. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Ελεύθεροι για μια γνωριμία με τη πόλη. Διαν/ση.

10/10/2010, 10η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε τους Φιλίππους, αρχαία πόλη της Θράκης, που βρίσκεται στο Νομό Καβάλας. Ιδρύθηκε από τον Φίλιππο τον Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του οποίου το όνομα και έφερε. Εδώ ο Απόστολος Παύλος διδάσκει το μήνυμα του Χριστιανισμού για πρώτη φορά στην Ευρώπη και βαπτίζει στον ποταμό Ζυγάκτη την πρώτη Ευρωπαία χριστιανή την Λυδία. Συλλαμβάνεται, φυλακίζεται με τον Σύλλα, γίνεται μεγάλος σεισμός, κάτι που κάνει τον δεσμοφύλακα να ασπασθεί την καινούργια πίστη και να τους απελευθερώσει. Σχετική παραμονή και αναχώρηση με προορισμό το νομό Ημαθίας και τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Η Βεργίνα (Αιγές) είναι μία μικρή πόλη στην βόρειο Ελλάδα, στο Νομό Ημαθίας στη περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η πόλη έγινε παγκοσμίως διάσημη το έτος 1977, όταν ο Έλληνας αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος, ανακάλυψε ένα ταφικό μνημείο συμπεριλαμβανομένου και του τάφου του Φιλίππου Β΄ πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Βρίσκεται 13 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βέροιας, πρωτεύουσας του νομού, και περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης. Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται περίπου στις 2.000 κατοίκους και βρίσκεται στους πρόποδες των Πιερίων Ορέων, σε υψόμετρο 120 μέτρων από την θάλασσα. Επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου, όπου θα θαυμάσουμε το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Βεργίνας που είναι οι Βασιλικοί Τάφοι στην αρχαία νεκρόπολη των Αιγών. Εκεί έχει διαμορφωθεί ένα μουσείο με τα αρχαία ευρήματα, ακριβώς δίπλα από τους τάφους, σκεπασμένο με χώμα, όπως ήταν και για τόσα χρόνια οι τάφοι. Περνώντας την είσοδο του μουσείου, σε ένα σκοτεινό περιβάλλον, ο επισκέπτης αισθάνεται ότι περνάει σε μία άλλη εποχή. Υπάρχουν πολλά εκθέματα στο μουσείο, αλλά από τα σημαντικότερα και τα πιο γνωστά είναι η χρυσή λάρνακα με το μακεδονικό αστέρι που περιείχε το οστά του βασιλιά Φιλίππου Β΄ και το χρυσό στεφάνι που φορούσε ο νεκρός. Τελειώνοντας με την επίσκεψη μας στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής.

Τιμή συμμετοχής το άτομο 700 Ευρώ σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο (Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου 100 Ευρώ)

25% έκπτωση για μαθητές – φοιτητές

Περιλαμβάνονται:

Εισιτήρια πλοίου σε (οικονομική θέση) για τη διαδρομή Πειραιάς – Χίος.

Εισιτήρια με το καραβάκι Χίος -Τσεσμέ.

Επτά διανυκτερεύσεις στη Τουρκία σε ξενοδοχεία 4* & 5* με ημιδιατροφή.

Μια διανυκτέρευση στη Καβάλα με πρωινό.

Όλες οι μεταφορές πραγματοποιούνται με πολυτελή και κλιματιζόμενα πούλμαν. Όλες οι ξεναγήσεις γίνονται με έμπειρο αρχηγό/ξεναγό βάσει προγράμματος «Ταξιδιωτική Ασφάλεια Ε.Ε.»

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Βραδιά ΟΡΙΕΝΤΑΛ,

Ποτά, φιλοδωρήματα και επιπλέον γεύματα.

Τα προαιρετικά και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Σημειώσεις:

Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί ν’ αλλάξει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων χωρίς ν’ αφαιρεθεί κάτι από το πρόγραμμα.

Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα με Λατινικούς χαρακτήρες

Η συμμετοχή στην εκδρομή έχει ισχύ μόνο με την καταβολή των χρημάτων και μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2010. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής Κα Ηλιοπούλου 693 652 76 78

Στα τελωνεία πραγματοποιείται έλεγχος αποσκευών σύμφωνα με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είσοδος στη Χίο και σύμφωνα με τις διεθνείς, είσοδος – έξοδος Τουρκία. Πληροφορηθείτε για το τι δεν μπορείτε να μεταφέρετε κατά την είσοδο ή την έξοδο σας από τις δύο χώρες.

alatsata.net

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  16  =  22