Ψήφισμα της ΠΟΕ για το αντιρατσιστικό και την διακοπή των συντάξεων

poe-logo

Εμείς οι 550 σύνεδροι της εκλογικής συνέλευσης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος  που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη την 24η Νοεμβρίου 2013 ομόφωνα:

1) Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεση μας και καταδικάζουμε την κυβερνητική απόφαση για την διακοπή των συντάξεων των ανασφάλιστων υπερηλίκων γερόντων μας από τις χώρες του Καυκάσου και της Μαύρης Θάλασσας. Η ακατανόητη αυτή απόφαση οδηγεί τους συμπολίτες μας στην βιολογική εξάλειψη και αφανισμό καθώς περικόπτεται και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Απαιτούμε την άμεση επαναφορά του μέτρου και την ακύρωση της διακοπής των πενιχρών συντάξεων ενός κομματιού του Ελληνισμού  που διατήρησε την ταυτότητα του σε θύελλες και δύσκολες εποχές μακριά από την Ελλάδα.

2) Καταδικάζουμε με εντονότατο τρόπο την παράλειψη της Γενοκτονίας των Χριστιανικών λαών της Ανατολής από τις πρόνοιες του νέου “αντιρατσιστικού νόμου” που επισύρουν τον κολασμό για όσους αρνούνται ή επιδοκιμάζουν Γενοκτονίες. Η αποσιώπηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και των Ιώνων, Θρακών, Αρμενίων,Ασσυρίων στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την καταπολέμηση μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας ενισχύει ακριβώς τον Κεμαλικό ρατσισμό που οδήγησε στην πρώτη μεγάλη Γενοκτονία του 20ου αιώνα.

Καλούμε όλους τους βουλευτές να καταψηφίσουν  το συγκεκριμένο άρθρο,διότι άλλως θα θεωρηθούν συνεργοί στο έγκλημα της κατάργησης της Εθνικής Μνήμης.

Pontos-News.Gr

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

,

1 thought on “Ψήφισμα της ΠΟΕ για το αντιρατσιστικό και την διακοπή των συντάξεων

 1. Ερώτηση κρίσεως:

  “Toν αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι χαλάς;”

  Μπορείτε να απαντήσετε ελεύθερα.

  ——————-

  Η ΠΟΕ αποφάσισε να ‘ανοίξει” τη ματιά της. Και τι αποφάσισε;

  Ότι πρέπει να συμπεριληφθεί η γενοκτονία του “Ποντιακού Ελληνισμού και των Ιώνων, Θρακών, Αρμενίων,Ασσυρίων”…

  Μα πώς γίνεται να μπαίνουν σε ενιαία κατηγορία 2 έθνη (Αρμένιοι, Ασσύριοι) με 3 τοπικές ομάδες Ελλήνων (Πόντιοι, Ίωνες, Θράκες).

  Και γιατί πρέπει να ξεχωρίσουμε τον ελληνισμό της Ανατολής σε Πόντιους, Ίωνες και Θράκες; Και γιατί να αφήσουμε από έξω τη Βιθυνία (βορειοανατολική Μικρά Ασία, Νικομήδεια, Προύσα κ.λπ.) ενώ ξέρουμε ότι από εκεί ξεκίνησε η 2η φάση της γενοκτονίας.

  Ενοχλεί την παρχαριδοσυμμαχία να γραφεί απλώς: “Η Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής” που συμπεριλαμβάνει όλες τις επί μέρους ομάδες;

Απάντηση