Πρόσκληση για εθελοντική εργασία σε Ομογενειακά Ιδρύματα της Πόλης

0
1091

Το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω. προσκαλεί  να δηλώσουν ενδιαφέρον υποβάλλοντας αίτηση όσες και όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν δωρεάν εθελοντική εργασία σε Κοινότητες και Ιδρύματα της Πόλης υπό τους εξής όρους:

–        Θα εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση και σίτιση των εθελοντριών/ων.

–        Τα έξοδα μετάβασης τους θα αναλάβουν οι ίδιοι. Ωστόσο θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια εξασφάλισης σε χαμηλότερο κόστος των εξόδων μετάβασης.

–         Η Οι.Ομ.Κω. θα καλύψει τα έξοδα ασφάλισης τους κατά το ταξίδι και την διαμονή τους.

–         Η διάρκεια της παραμονής για προσφορά εθελοντικής εργασίας θα είναι κατ’ ελάχιστον 3 εβδομάδες.

–         Η εθελοντική εργασία θα προσφέρεται χωρίς καμία παρέμβαση στο έργο των διοικήσεων των ιδρυμάτων-κοινοτήτων της Ομογένειας.

  Ενδεικτικές εθελοντικές εργασίες για τις οποίες υπάρχει ανάγκη την περίοδο αυτή για την Κωνσταντινούπολη είναι:

–         Καταγραφή του  ιστορικού κοιμητηρίου της Κοινότητας Χαλκηδόνας.

–         Γενικότερη αρωγή και περιποίηση  στους Ιερούς Ναούς.

–         Εργασίες Διαφόρων Κλάδων Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων για σύνταξη μελετών συντήρησης και  αποτύπωσης  κτιρίων κτλ.

–         Τακτοποίηση – ψηφιοποίηση  αρχείων και καταλογογράφιση  βιβλιοθηκών. Οι άμεσες ανάγκες είναι για την Κοινότητα της Χάλκης (συνέχιση από πέρσι)  και της Ι.Θ. Σχολής της Χάλκης.

–        Συμβολή στην προετοιμασία εκθέσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Πόλη με θέματα που αφορούν την Ομογένεια και τα ιδρύματα της.

–         Ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές με ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

–        Συντροφικότητα και συμπαράσταση σε μέλη της τρίτης ηλικίας.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν της αίτηση τους, μέχρι την 12/6/2018  στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση: nnap@otenet.gr με σύντομο βιογραφικό τους και το αντικείμενο της εθελοντικής εργασίας την οποία  επιθυμούν να προσφέρουν.

Η συμμετοχή σε συγκεκριμένες δράσεις και εργασίες προϋποθέτει σχετική εξειδίκευση και γνώση του αντικειμένου κατά περίπτωση, και η επιλογή των εθελοντών που θα συμμετάσχουν θα γίνει κατόπιν αξιολόγησης των από ειδική επιτροπή του ΔΣ της Οι.Ομ.Κω.

Το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω.

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

Απάντηση