Πολίτικη Κουζίνα: Σουτζουκάκια Πολίτικα

0
2336

Soutzoukakia_politika

Σουτζουκάκια πολίτικα

 

ΥΛΙΚΑ για σουτζουκάκια•

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο•

½ κιλό κιμά χοιρινό•

2 κρεμμύδια τριμμένα•

2 αυγά•

2 κουταλιές κόκκινο κρασί•

1 κουταλιά ελαιόλαδο•

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο•

1‐2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο•

1 κουτ. του γλυκού κύμινο•

¼ κουτ. του γλυκού καυτερό πιπέρι•

αλάτι,πιπέρι•

½ φραντζόλα ψίχα ψωμιού,βρεγμένη και στιμμένη•

αλεύρι, για το αλεύρωμα•

ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

 

Συνταγή για σάλτσα

1 τριμμένο κρεμμύδι•

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο•

αλάτι, πιπέρι•

1 φύλλο δάφνης•

1 κιλό τοματοπολτό•

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί•

1 κουταλιά μέλι

 

Εκτέλεση για τα σουτζουκάκια

1. Μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού για 5 λεπτά και τη στίβουμε.

2. Τοποθετούμε σε μεγάλο μπωλ τον κιμά, το κρασί, το ψωμί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το μαϊντανό, το κύμινο,το καυτερό πιπέρι και το αλατοπίπερο.

Μετά τα ανακατεύουμε καλά•

3.Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας και πλάθουμε όπως τα κεφτεδάκια.

4. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, λίγα‐ λίγα.

5. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

 

Εκτέλεση για σάλτσα

1. Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον τοματοπολτό, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι,τη δάφνη, το μέλι και ένα ποτήρι νερό•

2. Βράζουμε τη σάλτσα και μόλις αρχίσει να δένει τοποθετούμε τα σουτζουκάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά, κουνώντας την κατσαρόλα για να μην μας κολλήσουν.

Σερβίρουμε με πιλάφι , πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.

 

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here