Eθαψαν την Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

repousi minima se vouleytes
Το ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε η γνωστή βουλευτής, για να απαλειφθεί η …προβληματική διάταξη που τιμωρούσε τον εγκωμιασμό και την άρνηση της γενοκτονίας των Ελλήνων, για να τιμωρείται μόνο η γενοκτονία των Εβραίων και των Τούτσι! Αυτό δεν είναι ο ορισμός του ρατσισμού;

 

Του Σάββα Καλεντερίδη

 

Κατατέθηκε στη Βουλή το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο, αντί να καταπολεμήσει αυτό που υποτίθεται ότι επιδιώκει, μάλλον θα επιφέρει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, εκτός κι αν κάποιοι κύκλοι εντός και εκτός Ελλάδας επιδιώκουν κάτι τέτοιο.δεν κρίνουμε το νομοσχέδιο σε σχέση με τους περιορισμούς που μπορεί να επιβάλει στη δημόσια έκφραση και την επιστημονική ιστορική έρευνα. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα και δεν θα ασχοληθούμε μ’ αυτό στο παρόν άρθρο μας.

 

Θα μείνουμε στην ποινικοποίηση του εγκωμιασμού, της επιδοκιμασίας και της κακόβουλης άρνησης της σημασίας των εγκλημάτων γενοκτονίας ή κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου, καθώς και του Ολοκαυτώματος και του ναζισμού, όπως αναφέρονται στο άρθρο 2 του νομοσχεδίου.

 

artho2Το πρώτο ολίσθημα, για να μην χρησιμοποιήσουμε κάποια πιο σκληρή λέξη, γίνεται με το διαχωρισμό της γενοκτονίας που έγινε εναντίον των Εβραίων από τους Ναζί, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έναντι των άλλων γενοκτονιών που υπέστησαν έθνη και λαοί της περιοχής. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ονομαστικά το Ολοκαύτωμα, ενώ δεν αναφέρονται ονομαστικά οι γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, καθώς και των Αρμενίων, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί με νόμο παρακαλώ του ίδιου κοινοβουλίου που θα ψηφίσει και το εν λόγω νομοσχέδιο!

 

Στην δε αιτιολογική έκθεση, όσον αφορά στο συγκεκριμένο άρθρο, αναφέρει τα εξής: Στο άρθρο 3 προβλέπεται ειδικότερα η ποινικοποίηση των ξενόφοβων και ρατσιστικών συμπεριφορών που εκδηλώνονται με αφορμή τον εγκωμιασμό ή την κακόβουλη άρνηση ή την εκμηδένιση της σημασίας των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου, όπως αυτά ορίζονται στα άρθρα 6, 7 και 8 του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, το οποίο έχει κυρωθεί με το Ν. 3003/2002, ή στο άρθρο 6 του Καταστατικού του Διεθνούς Στρατοδικείου που προσαρτάται στη Συμφωνία του Λονδίνου της 8ης Αυγούστου 1945, εφ’ όσον θεωρούνται πρόσφορες να οδηγήσουν στη θυματοποίηση ομάδων ή προσώπων σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 3. Η ποινική απαξία των συγκεκριμένων συμπεριφορών συνίσταται στην κακόβουλη άρνηση ή εκμηδένιση ιστορικών γεγονότων, χωρίς, σε καμία περίπτωση, να επιδιώκεται η απαγόρευση ή ιδεολογική χειραγώγηση της επιστημονικής έρευνας. Γι’ αυτό άλλωστε οι πράξεις αυτές τιμωρούνται μόνον εφ’ όσον έχουν αναγνωριστεί ως εγκλήματα με αμετάκλητη απόφαση είτε ελληνικού είτε διεθνούς δικαστηρίου (η υπογράμμιση δική μας).

 

Δηλαδή, επί της ουσίας, αν ψηφιστεί αυτός ο νόμος, όποιος στην Ελλάδα εγκωμιάζει ή αρνείται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και τη γενοκτονία των Τούτσι από τους Χούτου, που αναγνωρίστηκαν από διεθνές δικαστήριο, θα τιμωρείται από το συγκεκριμένο νόμο, ενώ οι κεμαλιστές και ισλαμιστές φασίστες με τους εν Αθήναις και Θεσσαλονίκη συνοδοιπόρους τους, θα είναι ελεύθεροι να λοιδωρούν τα θύματα και τους απογόνους της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων και των Ασσυρίων, αφού οι γενοκτονίες αυτές δεν έχουν αναγνωριστεί από ελληνικό ή διεθνές δικαστήριο!

 

Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι όταν το Μάιο του τρέχοντος έτους επιχειρήθηκε να κατατεθεί το ίδιο νομοσχέδιο, στο οποίο αναφερόταν ότι τιμωρείται ο εγκωμιασμός, η επιδοκιμασία και η κακόβουλη άρνηση της σημασίας των εγκλημάτων γενοκτονίας που έχουν αναγνωριστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η γνωστή και μη εξαιρετέα βουλευτής απέστειλε ηλεκτρονικό σημείωμα σε συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο ζητούσε να απαλειφθεί η συγκεκριμένη προβληματική διάταξη, η οποία, σύμφωνα με την άποψή της, θα μπορούσε να έχει στη χώρα μας πολύ σοβαρότερες συνέπειες, αν χρησιμοποιηθεί όχι για την άρνηση εγκλημάτων του ναζισμού αλλά για εθνικιστικούς λόγους!

 

Επίσης, να υπογραμμίσουμε ότι, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, βουλευτής του ιδίου κόμματος συναντήθηκε τότε με τον πρέσβη της ενδιαφερόμενης χώρας, για να συντονίσουν τη δράση τους και να μην ποινικοποιηθεί η άρνηση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας καθώς και των Αρμενίων και Ασσυρίων.

 

Τελικά, μετά από έξι μήνες, και αφού με μια ακατανόητη απόφαση έχει στην ουσία νομιμοποιηθεί η εξύμνηση του Χίτλερ των Ποντίων, με την αναγόρευση της οικίας που έμεινε για μερικά χρόνια σε μουσείο, στην προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στον ίδιο χώρο που ψηφίστηκαν οι νόμοι που αναγνώριζαν τις Γενοκτονίες Ελλήνων και Αρμενίων, να ψηφιστεί ένας νόμος-έκτρωμα, που είναι ό,τι πιο άθλιο, ανήθικο, εμμετικό και προδοτικό έχει εισαχθεί προς συζήτηση στη βουλή και αναρωτιέται κανείς αν υπάρξει έστω και ένας βουλευτής, εκτός των συνομιλητών των γνωστών πρεσβειών, που θα δεχτεί να ψηφίσει ένα τέτοιο νομικό και εθνικό τερατούργημα!

 

Ντροπή!

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “δημοκρατία

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

, , , ,

10 thoughts on “Eθαψαν την Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

 1. Δεν είναι σωστό που ο Καλεντερίδης χρώνει την Ρεπούση στον Σύριζα. Ούτε η μετάθεση της ευθύνης από την κυβέρνηση στην βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ η οποία έκανε εκείνη την κίνηση -δικαίωμά της άλλωστε- προς τους συντόφους της βουλευτές του κόμματός της τη στιγμή που ήταν ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ κυβέρνηση με τον κ. Σαμαρά, την οποία κυβέρνηση υποστηρίζει και ο Καλεντερίδης.

  Πώς λέγεται αυτή η μέθοδος Καλεντερίδη; Εξαπάτηση και Συγκάλυψη

 2. Ένα ενδιαφέρον κείμενο για το ζήτημα αυτό ανέβηκε στο μπλογκ “Πόντος και Αριστερά” με τίτλο:

  “-H Ρεπούση, ο Καλεντερίδης, η Γενοκτονία και η ελληνική απατεωνιά… “Το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυό το πρόσωπο””

  http://pontosandaristera.wordpress.com/2013/11/23/repousi-kalenteridis/

 3. Ο κ. Καλεντερίδης γράφει:

  “Επίσης, να υπογραμμίσουμε ότι, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, βουλευτής του ιδίου κόμματος συναντήθηκε τότε με τον πρέσβη της ενδιαφερόμενης χώρας, για να συντονίσουν τη δράση τους και να μην ποινικοποιηθεί η άρνηση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας καθώς και των Αρμενίων και Ασσυρίων.”

  Ποιανού κόμματος εννοεί; Του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΔΗΜΑΡ; Ή της Νέας Δημοκρατίς και του ΠΑΣΟΚ, που έφτιαξαν και τον νόμο αυτό;

  Όλοι μας πρέπει να ζητήσουμε δημόσια εξηγήσεις από τον κύριο Καλεντερίδη γιατί το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό.

  Να δούμε μέσα από ποια δίκτυα και μεθοδεύσεις βουλευτών με τον πρέσβη της Τουρκίας, επιβάλλεται η βούληση των γενοκτόνων στιςαποφάσεις που πήραν τα κόμματαεξουσίας, δηλαδή η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

  Ο κύριος Καλεντερίδης δεν έχει δικαίωμα να σιωπήσει, ούτε και να καλύψει κανένα.

 4. Πραγματικά εχω αρχίσει και απογοητέυομαι,δεν μπορώ πλεον να παρακολουθησω ουτε κινησεις τακτικής, ουτε μικροκομματικες λογικές ούτε τίποτα.
  Δεν το δημοσιεύω ως αρθρο παρά μονο ως σχόλιο, ερωτηση των βουλευτών του Αρματος Πολιτών.
  Περιμένουμε την αντίδραση της ΟΠΣΕ

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
  Β΄ ΑΘΗΝΑΣ
  ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
  Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  ΕΡΩΤΗΣΗ
  ΠΡΟΣ : – ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
  – ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

  Θέμα: Ανίκανη η κυβέρνηση να αντιταχθεί στις απαιτήσεις της Άγκυρας, διαγράφει το
  «Ολοκαύτωμα» του Ποντιακού Ελληνισμού.

  Κύριοι Υπουργοί
  Στις 25 Μαΐου 2013, το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, υπέδειξε στην Ελλάδα να μη συμπεριλάβει τη γενοκτονία των Ποντίων – γνωστή και ως Ολοκαύτωμα του Ποντιακού Ελληνισμού, αφού περί ολοκαυτώματος πρόκειται- στις διατάξεις του νέου αντιρατσιστικού νόμου. Παράλληλα, καλεί τη Βουλή των Ελλήνων, να απορρίψει τους συνοδευόμενους χαρακτηρισμούς, επειδή «δηλητηριάζουν την Ελληνο-τουρκική φιλία».
  Σύμφωνα, με το νέο αντιρατσιστικό νόμο, προβλέπονται ποινές «για όποιον δημόσια εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, όπως αυτά ορίζονται από το Καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και του Διεθνούς Στρατοδικείου».
  Η Γενοκτονία των Ποντίων σαφέστατα ανήκει στην παραπάνω κατηγορία και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στις διατάξεις του νέου αντιρατσιστικού νόμου. Με τον τρόπο αυτό, θα προάσπιζε και προωθούσε ταυτόχρονα, η Ελληνική Κυβέρνηση το διαρκή αγώνα σύσσωμου του Ποντιακού Ελληνισμού γα την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης.
  Παρ όλα αυτά, στο όνομα της «ελληνοτουρκικής φιλίας», η ελληνική κυβέρνηση άλλη μια φορά υιοθετεί πολιτική ενδοτισμού και οπισθοχώρησης, πειθαρχώντας στις παράλογες εντολές και στις αδιάλλακτες εθνικές θέσεις της Άγκυρας. Η οποία, χαρακτηρίζει με προκλητικότατο τρόπο ως «εχθρικές και ρατσιστικές πρωτοβουλίες», τις εκδηλώσεις για την Ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

  Όμως μέχρι σήμερα, η Γενοκτονία των Ποντίων έχει αναγνωριστεί από:
  · 7 πολιτείες των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσει,Κολούμπια,Ν.Καρολίνα,Γεωργία,Πενσυλβάνια,Κλίβελαντ,Ρόουντ Άιλαντ)
  · Την Κυπριακή Βουλή
  · Τη Διεθνή Ένωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας (IAGS, International Association of Genocide Scholars)
  · Την τοπική βουλή της Νότιας Αυστραλίας
  · Το Σουηδικό Κοινοβούλιο
  · Τη Γερουσία της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία
  Και φυσικά η ίδια η ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής όρισε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (24 Φεβρουαρίου 1994).
  Με βάση τα παραπάνω, ερωτάστε κύριοι Υπουργοί :
  – Γιατί, η κυβέρνηση «κλείνει τα μάτια» στο αυτονόητο και παραλείπει να χρησιμοποιήσει ρητά και με απόλυτη σαφήνεια τον όρο «Ολοκαύτωμα του Ποντιακού Ελληνισμού», στις διατάξεις του νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται η ποινική δίωξη και προς την Τουρκία;

  Αθήνα, 22/11/2013
  Αρ.πρωτ. 4139
  ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

  ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

 5. @ George Chagimanolis

  H Ρεπούση είναι το πρόβλημα ή η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που κατέθεσε το νομοσχέδιο;

  Διάβασε αυτά που έγραψαν οι σχολιογράφοι και μην πέφτεις στην παγίδα των Καλεντερίδηδων.

  Το καλύτερο άρθρο που διάβασα είναι για το ρόλο της Ρεπούση ως πλυντήριων όλων των δωσίλογων: http://pontosandaristera.wordpress.com/2013/06/12/maria-repousi/

 6. Σας δουλεύει κανονικότατα ο Φωτιάδης.

  Αφού αυτός είναι ο βασικός υποστηρικτής της τοπικιστικής ποντιακής αντίληψης τα τελευταία 25 χρόνια.

 7. Το γνωριζουμε πολύ καλά, γι αυτό εχουν αξία τετοιες δηλώσεις να δημοσιεύονται.
  Εστω καικαθυστερημένα η ΟΠΣΕ εβγαλε σχετική ανακοίνωση για το αντιρατσιστικό νομοσχεδιο

 8. “…γι αυτό εχουν αξία τετοιες δηλώσεις να δημοσιεύονται.”

  Συμφωνώ. Το ζήτημα είναι εάν όντως υπάρχει μετάνοια και ειλικρινής αλλαγή της στάσης ή μια απλώς ρεφορμιστική προσαρμογή σ’ ένα χώρο όπου δεν θα τον έπαιρνε με τίποτα να επαναλάβνει τα τετριμμένα.

  Μακάρι να ισχύει η πρώτη εκδοχή και αυτό να εκφραστεί με κείμενα αλλά και με τη συμμετοχή σε κοινά παμπροσφυγικά συνέδρια και συμπόρευση στον κοινό αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων όλης της καθ’ημάς Ανατολής.

Απάντηση