Εφυγε από τη ζωή η Ηρώ Σγουράκη

1
1068

iro-sgouraki

Έφυγε από τη ζωή, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, η  Μικρασιάτισσα σκηνοθέτρια Ηρώ Σγουράκη, η οποία μαζί με τον άνδρα της, Γιώργο Σγουράκη, είχαν δημιουργήσει δεκάδες εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση.

Από τα πιο εμβληματικά τους έργα ήταν το «Μονόγραμμα», όπου παρουσιάζονταν οι αυτοβιογραφίες των προσωπικοτήτων της πνευματικής, καλλιτεχνικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας.

Γεννημένη στην Αθήνα, η μικρασιατικής καταγωγής Ηρώ Σγουράκη (από την Κάτω Παναγιά του Τσεσμέ) έκανε τις γυμνασιακές σπουδές της στο Αρσάκειο, ενώ σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην «Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών», καθώς και σκηνοθεσία.

Το 2012 η Ακαδημία Αθηνών τίμησε τους παραγωγούς εκπομπών και κινηματογραφιστές Γεώργιο και Ηρώ Σγουράκη για το σύνολο του έργου τους που αφορά στη δημιουργία εκπομπών πνευματικού, ιστορικού-καλλιτεχνικού περιεχομένου, με τα οποία προάγεται η ελληνική ποιοτική τηλεόραση.

Το ΔΣ της Ενωσης Κάτω Παναγιάς Μικράς Ασίας, της οποία ήταν μέλος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

H κηδεία της Ηρώς Σγουράκη θα γίνει την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017, στις 3 μμ. στο νεκροταφείο Καισαριανής.

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν γνώριζα ότι η κ.Ηρώ Σγουράκη -αυτή η σημαντική σκηνοθέτιδα- είχε καταγωγή από την Κάτω Παναγιά από όπου είναι και η δική μου.Αιωνία της η μνήμη.

    Γκ. Χαρ. από Θεσσσαλονίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here